Tarih: 23.06.2020 10:43

Bu manzaralar Gölcük’te son bulmalı MASKELER GELİŞİGÜZEL SOKAKLARA ATILMAMALI

Facebook Twitter Linked-in

Bu manzaralar Gölcük’te son bulmalı

MASKELER GELİŞİGÜZEL SOKAKLARA ATILMAMALI

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Coronvirüs tedbirleri kapsamında takılması zorunlu olan maskeler kullanıldıktan sonra gelişigüzel sokaklara atılmaya devam ediyor. Tıbbi atık olarak nitelendirilen maskeler çevreye zarar veriyor.

Tıbbi atık olarak değerlendiriliyor

Coronavirüs tedbirleri kapsamında takılmaz zorunlu olan maskeler tıbbi atık olarak değerlendiriyor. Bu nedenle gelişigüzel sokaklara atıldığı için hem insan sağlığı için hem de çevre sağlığı için oldukça büyük risk oluşturmakta. Vatandaşlar bu görüntülerin Gölcük’te artık son bulması gerektiğini ifade ediyorlar.

Daha dikkatli olunmalı

Konu hakkında düşüncelerini dile getiren vatandaşlar, ” Sonuçta bu maskeler bizleri virüsten korumak için ya da bizde varsa çevreye yaymayalım diye takılması zorunlu. Kullanıldıktan sonra bu şekilde gelişi güzel sokaklara atılmasına anlam veremiyoruz. Ya o maskeyi atan kişide virüs varsa bu sefer virüsü yaymış oluyor. Biz bu konuda vatandaşların daha dikkatli olmalarını ve maskeleri gelişi güzel sağa sola atılmasını rica ediyoruz. Tek dileğimiz bu virüsün bir an önce bitmesi ve bu da bizim elimizde. Bu yüzden daha dikkatli olmalıyız” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —