-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
“Bu Kurban Bayramı’nda da gönüllere dokunacağız”
Türk Kızılayı Gölcük Şube Başkanı Orhan Barış, Kurban Bayramı önce çalışmaları konusunda bilgi verdi. Başkan Barış, “ Bağışçılarımızın desteği ile bu kurban bayramında da gönüllere dokunacağız” dedi.
“Yıl boyunca kurban eti dağıtmış oluyoruz”
Ramazan ayında yoğun bir şekilde çalıştık ve şimdi önümüzde bir kurban çalışması var. Türkiye'de ilk uygulamasını biz Kızılay olarak yaptık. Kızılayları konserve olarak yapıyoruz. Kıyma ve kavurma olarak birer kilo ve 800 gramlık konserve halinde yapıyoruz. Biz ‘yıl boyu kurban eti’ diyoruz. Yani bizim kurbanlarımız kesilir, et ve balık kurumunda konserve yapılır kıyma ve kavurma olarak şubelere yollanır. Şubelerde de yıl boyu ihtiyaç sahibi vatandaşa kurban eti ikram etmiş oluruz. Yani Eti nasıl saklayacağız, bu kadar eti nasıl dağıtacağız; endişemiz yok. İhtiyaca göre dağıtıyoruz. Onun için Kızılay'ın yapmış olduğu bu uygulamayı diğer kuruluşların da yapmasında bereket olacağını tahmin ediyorum” dedi.
“Hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz”
Sözlerine devam eden Başkan Barış, “Bazen de fazla malı tüketmek için sıkıntı oluyor. Yani dağıtımda, israfta ama bu Kızılay’ımızın yapmış olduğu sistemde bir zayiat ve israf olmuyor. Onun için genel merkezimizi, bu projeyi yapan arkadaşlarımızı da kutluyorum. Tabii kurban derken, alınan bağışların neticesinde kurban yollanıyor, konserve yollanıyor. Örnek veriyorum 500 konserve ihtiyacımız var. Bunun için de biz kurban bağışı almak zorundayız. Ne kadar kurban bağışı alırsak bizim payımıza, Gölcük'ümüze, Kocaeli'mize o kadar daha fazla kurban bağışı girmiş oluyor. Tabi öncelikle mazlum coğrafyada kurban etlerini değerlendiriyoruz. Çünkü Kızılay’ımız bu mazlum coğrafyada her yerde aş evi olan, hizmeti olan, komiserliği olan bir kuruluş. Dünyadaki mazlum coğrafyaların her noktasına ulaşmanın ülkemiz açısından en verimli bir kuruluşudur Kızılay. Onun için yine Gölcük halkından, bağışçılarımızdan özellikle kurbanla ilgili bağışlarını Kızılay'a, emin ellere teslim etmelerini arzu ediyorum, rica ediyorum. Onların desteklerini bekliyorum. Her sene kurbanla ilgili lansman yapıyoruz. Yani kurban yurt içi ve yurt dışı fiyatlarımız belirlendiği zaman bu lansmanı da yapıp ondan sonra kurban hisseleri almaya başlayacağız” dedi.
“Bağışçılarımız olmasa bizlerin yapabileceği hiçbir şey yok”
Başkan Barış son olarak, “Tabii bununla beraber yaz etkinlikleri daha farklı oluyor. Gölcük Belediyesi, Kent Konseyi ve sivil örgütlerle beraber yaza merhaba şenlikleri kapsamında bizler standımızı açıyoruz. Orada ikramlarımız oluyor. Özellikle çocukları eğlendiriyoruz. Onların yüz boyaması, balon gibi etkinliklere katıyoruz. Bu vesileyle de Kızılay’ımızın görünür olmasını sağlıyoruz. Hemen etkinliklerin arkasında 15 Temmuz etkinliği var; orada biz Gölcük Halkına ikramlarda bulunuyoruz. Ardından 17 Ağustos etkinliğimiz var, orada da şehitlerimiz için hem mevlîd okuyoruz hem ikramda bulunuyoruz. Yaz dönemini de inşallah verimli, dolu dolu sizlerin emanetini gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmada biz köprü oluyoruz. Bu vesileyle özellikle bağışçılarımıza çok teşekkür ediyorum. Onları hiç bırakma şansımız yok çünkü gerçekten onlar olmasa bizlerin yapabileceği hiçbir şey yok. Bağışçılarımız bizim için çok kıymetli. Onun akabinde çalışma arkadaşlarımız, gönüllülerimiz bu emanetleri yerlerine teslim etmekte gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmakta yoğun çaba gösteriyorlar. Onlara da teşekkür ediyorum iyi ki varlar diyorum” dedi.
Haber: Serap DURUKAN
MEHMET ANIKER KABRİ BAŞINDA ANILDI
GÖLCÜK’DE TOPLAM 154 METRUK BİNA YIKILDI
BÜYÜKAKIN ŞEHİT AİLELERİ, GAZİ VE YAŞLILAR İLE BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN YARDIMCISI OKTAY KELER TIP BAYRAMINI KUTLADI
SGK’lılar İçin Konforlu Sağlık Hizmeti: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
YENİ HIZ LİMİTLERİ İÇİN YENİ TABELALAR
UZMAN UYARIYOR: “YENİ NESİL ZAYIFLAMA İĞNELERİ SAFRA KESESİ VE PANKREASI ETKİLEYEBİLİR”
5 TRAMVAYDAN DÖRDÜNCÜSÜ RAYLARA İNDİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR
VEKİL TİPİOĞLU VE BAŞKAN YAVUZ, TUNCAY YILDIZ'I ZİYARET ETTİ
GÖLCÜK’TE İSTİKLAL MARŞININ 105 YILI KUTLANDI
BÜYÜKŞEHİR’DE HİZMETİN SAATİ YOK
GÖLCÜKSPOR İFTAR DA BİR ARAYA GELDİ
SALMAN “FATURALARINIZI MUTLAKA SAKLAYIN”
MYP GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI YAŞAR BAL'DAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ve AİLELERİNE İFTAR
BU GECEDE İYİLİĞE REHBER EDENLER BULUŞTU
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR
BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU
HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR
NUSRET’İN KAHRAMAN KOMUTANININ TORUNU ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR
ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”
BÜYÜKAKIN, TÜGVA İFTARINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
DEĞİRMENDERESPOR’DAN U10 FUTBOL TURNUVASI
165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM
AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI
VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI
FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI
HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
TRAFİK CEZASI KAOSU
Yükleniyor



