Tarih: 07.03.2024 13:07

Bugün Artvin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıldönümü 103 YILLIK BÜYÜK KAHRAMANLIK DESTANI

Facebook Twitter Linked-in

Bugün Artvin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıldönümü

103 YILLIK BÜYÜK KAHRAMANLIK DESTANI

Gölcük Artvin İli ve İlçeleri Derneği Başkanı Mehmet Akif Alponat, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıldönümü münasebetiyle açıklama yaptı. Başkan Alponat, “Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103. Yıl dönümünde yönetim kurulu ve üyelerimiz ile beraber kurtuluş yıldönümümüzü anarak görevimizi yerine getirmekteyiz” dedi.

“Artvinli hemşerilerimin Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum”

Gölcük Artvin İli Ve İlçeleri Derneği Başkanı Mehmet Akif Alponat yaptığı açıklamada, “Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 103’nci yıldönümündeyiz. Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de bundan tam 103 yıl önce Artvin’imizde yazılmıştır. Ülkemizi düşmanlardan temizleyerek bizlere emanet eden kahraman ecdadımızı bu önemli gün vesilesiyle rahmetle, minnetle ve hayırla yâd ederken, Artvinli hemşerilerimin Kurtuluş Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 103 yıl önce 7 Mart 1921 tarihinde Artvin’imizde de tezahür etmiştir. Milletimizin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceği bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiş, Artvin’imiz işgalcilerden temizlenmiş ve Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde sürdürülen bu büyük mücadelede Artvinliler üzerine düşen görevi yerine getirmiştir” dedi.

“Kurtuluş yıldönümümüzü anarak görevimizi yerine getirmekteyiz”

Sözlerine devam eden Başkan Alponat, “Gölcük ve Kocaeli ilimizde yaşayın biz Artvinliler de her 7 Mart’ta kurtuluş yıldönümümüzü coşku ve sevinç içinde kutlamaktayız. Bu anlamlı günde, başta büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Artvinli hemşerilerimizin Kurtuluş Günlerini kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —