Tarih: 31.05.2018 11:51

BÜYÜK BEĞENİ ALDI

Facebook Twitter Linked-in

Dedesan Yapı’nın Noktasal Tespit Yapan Su Kaçağı Tespit Cihazı

BÜYÜK BEĞENİ ALDI

Ferhat Dede tarafından 2 sene önce kurulmasına rağmen büyük ve önemli işlere imza atan Dedesan Yapı Gölcük’te bir ilk olarak hizmet vermeye başladığı noktasal tespit yapan su kaçağı cihazı ile kısa sürede büyük beğeni aldı.

Su kaçaklarında kırıp dökmek tarih oluyor

Noktasal tespit yapan su kaçağı tespit cihazı ile hizmet vermeye başlayan Dedesan Yapı’nın işletmecisi Ferhat Dede cihaz hakkında bilgi verdi: “Su kaçakları eski yöntemleri kullanarak kırmadan da bulunabilir hale gelmiştir. Eski yöntemler ile tahmini bir tespit yapılarak kırılıyordu. Artık bu yöntemler geride kaldı. Su kaçaklarının ile görülme yöntemi komşuya veya duvarınıza sızan su ile anlaşılır. Bu aşamadan yola çıkılarak teknolojik çözümler üretilmiştir.  Su tesisatını görüntüleyen bir boru kamerası ile çözüme ulaşmanın yolu, çok daha kolay hale geldi. Böylece evinizin her yerini kırmadan sorunlu bölge tespit edilerek direk soruna müdahale yöntemleri kullanılmaya başlandı. Evinizdeki su kaçağının birçok belirtisi vardır. Bu tavanlarınızda sararması ile başlayarak küflenme, su damlacıklarının bölgede birikmesi ve pis bir kokunun yayılması ile karşımıza çıkar”.

Daha az malzeme ve işçilik masrafı sağlıyor

Başta yapılması gerek işlem sızdırmazlık testini uygulamaktır. Sorun bulunur ise bunun ardından kullanılacak akustik bir dinleme cihazı ile bulunacak bölgede tek fayans çıkarılarak işlem halledilebilir. Sorunun bu sistem ile bakılan yerden olmadığı anlaşırlık ise arama aşaması pimaş borularda sisteme giren kameralar ile devam ettirilir. Lavabolar ana giderler, gider içleri ve küvetler bu sistem ile kontrol edilir. İzolasyon ve sıcak su kaçakları kontrol sırasına girer. Bu işlemeleri profesyonel eğitim görmüş kişilerden alırsınız. Bu yöntemlerin piyasada yayılmış olması ile insanlarımızın hem zamanı hem de parası harcanmamış oluyor. Bu sebepten dolayı da öncelikli tercih sebebi olarak ilk sıralarda yerini almış bir yeniliktir. Böylece yeniden ustalık masrafı, malzeme masrafı harcamadan işin uzmanları ile çalışarak su kaçak problemleriniz halletmek işte bu kadar kolay.

Kırmadan çözüm bulunabilecek diğer yöntemler

Kalorifer kaçakları en korkulan kaçak şeklidir. Bu kaçak kombideki bar basıncının devamlı düşmesi ile anlaşılır. Bakıldığında hiçbir yerde bulunamaz ve nerde olduğu araştırmasını bu iş ile uğraşan insanların yapması gerekmektedir. Bu kaçağa birçok şeyin sebep olabileceği gibi en çok genleşmeden oluşan çatlamalar ve kasılmaların oluşturduğu görülmektedir. Kombi, kalorifer ve temiz su kaçakları için üretilmiş bir sistem olarak kullanılan ilaçlı kapatıcılar kullanılmaktadır. Bu sistem kırmadan sorun olan bölgedeki borunun içine konduktan sonra hava ile temas ettiği bölgede yani kaçağın sebep olduğu yer de kristalleşerek kaçağın bulunduğu deliği kapatır. Bu sistemi gerçekleştirmek için yapılması gereken ilk basamak tesisatın temizlenmesidir. Bunu yapılmasındaki önem petekleri etkileme tehlikesi içindir. Sorun şu, petekler pis su oluşumu ve kimyasal yapıştırıcı sayesinde tıkanarak ısı verimini düşürür.  Kaçak olmadığı hallerde bile kaloriferinizden verim alabilmeniz için 2 veya 3 senede bir tesisatınızı temiz su ile değiştirme sağlamanız gerekmektedir. DEDESAN YAPI firması % 100 kapatabilme garantisi ile çalışmaktadırlar. Dolayısı ile kırıp dökmeden boru değiştirmeden su kaçağı probleminiz ortadan kalkmış olacaktır. Kalorifer borularının zeminden geçmesi bu tür sistemler ile tesisat tamiri kullanılarak çok daha rahat yapılmaktadır” dedi.

Tel : 0 532 402 91 28 – 0 262 412 91 28




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —