• BIST 100

    10863,25%-0,23
  • DOLAR

    42,44% 0,07
  • EURO

    49,01% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5618,32% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9195,44% 0,00

Büyükakın; ‘’Kocaeli, Turizm Kenti olma potansiyeline sahip’’

Ekonomi 28.06.2021 11:26:55 0
Büyükakın; ‘’Kocaeli, Turizm Kenti olma potansiyeline sahip’’

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Turizm Şurası geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kent dinamiklerini bir araya getirdiği Kültür ve Turizm Politikaları Kurulu ‘Şura’ öncülüğünde ‘Kocaeli Turizm Şurası’ gerçekleştirildi. Şura’da konuşan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın; “Ortak akılla, Kocaeli’nin geleceğini tasarlayacağımız bir Turizm Master Planı hedefliyoruz. Her fikir önemli.Kocaeli’nin yüzde 50’si orman, yüzde 29’u tarımsal arazi, bizim sadece yüzde 1,5’lik yüzölçümümüz sanayi. Bizim iki ayağımız denizde. Kocaeli Turizm Kenti olma potansiyeline sahip bir kent” dedi.

‘KOCAELİ TURİZM ŞURASI’

Kocaeli Turizm Master Planının en önemli parçası olan ‘Kocaeli Turizm Şurası’ geniş bir katılımla Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. ProgramaKocaeli Valisi Seddar Yavuz,Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu, Sakarya Vali Yardımcısı Ersin Emiroğlu, KOÜ Rektörü Sadettin Hülagü, Kocaeli İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Kocaeli İl Jandarma Komutanı Alb. Ümit İlbayı, Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaelispor Kulüp Başkanı Engin Koyun, KOTO Başkanı Necmi Bulut, KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“HEDEFİMİZ TURİZM MASTER PLANI”

Kocaeli Turizm Master Planı’nın önemine vurgu yapan Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın “Ne yapmaya çalışmak istediğimiz belli. Kocaeli Turizm Master Planı oluşturmaya çalıştırıyoruz. Kocaeli’nin turizme katkısı için bir adım olan Kocaeli Turizm Master Planına zemin hazırlamak için Kocaeli Turizm Şurası’nı gerçekleştiriyoruz. Ortak bir akılla ilerlemeye çalışıyoruz. Bu kentin Kocaeli Turizm Master Planı için söyleyeceğiniz her şey önemli” ifadesini kullandı.

“KOCAELİ TURİZM İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEHİR”

Kocaeli’nin turizm için önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Büyükakı; “Kocaeli’de turizm mi? olur diyenler çıkacaktır. Kocaeli sanayi kenti, daha müsilajla uğraşamıyorsunuz diyenler olabilir. Biz her krizi fırsata çevirmeyi hedefliyoruz. Mesela biz müsilajla mücadeleyi fırsata çevirmeye çalışıyoruz. Marmara Denizi’nde de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tedbir alması yetmiyor. 7 il daha var. Bu bize birlikte hareket etmemiz gerektiğini ifade ediyor. Kocaeli’nin %50’si orman, %29’u tarımsal arazi, bizim sadece %1,5’lik yüz ölçümü sanayi. Bizim iki ayağımız denizde. Bir zirvemiz var. Doğa parkurlarımız, karavan parkımız var ORMANYA’da. Gebze herkesin gözünde bir sanayi ilçesi, ama Gebze’de Ballıkayalar var. Fatih’in otağı, Anibal’ın mezarı var. Ben deniz kenarında oturduğumda İzmit Körfezi’nde yelken ve kürek yarışları, Kandıra sahillerinde sörf yarışları, doğa sporları için uygun alanlar görüyorum. Geleceğimiz turizm. Kocaeli’nin geleceğini yeniden hayal etmenizi istiyorum. Kentin tüm paydaşları burada.En doğru fikir önerilerinizi, gelecek nesilleri düşüneceğiniz fikirleri bekliyoruz. Buradan çok güzel fikirler çıkacağını inanıyorum” dedi.

“KOCAELİ İLKLERİ BAŞARMIŞ BİR ŞEHİRDİR”

Kocaeli’nin turizm potansiyeline sahip bir kent olduğuna dikkat çeken Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise  “Kocaeli’nin geçmişten gelen bir kötü algısı var. Sanayi. Kocaeli’nin Turizm kenti olma hedefi bu geçmişin izini silme fırsatı veriyor. 111 Fabrika bacasını online takip ediyoruz. 13 yer istasyonuyla hava kalitesini ölçüyoruz. Biyolojik arıtma olmayan OSB yok. Kocaeli’nin havasının çok kirli olduğu algısı var. Ama gerçek Kocaeli’nin havasının birçok şehirden temiz olduğudur. Metropol bir şehir olan İstanbul’un hemen yanındayız. Bu bizim için önemli bir turizm potansiyeli. Bunun yanı sıra Kocaeli Bilişim Vadisi’ne ev sahipliği yapan ve 2 Üniversitesi olan bir şehir. Bu bize Bilim, Teknoloji ve Turizmi bir arada yeni bir alan oluşturma fırsatı verebilir. Bilim ve Teknoloji Turizmi diyebileceğimiz bir konuyu burada tartışmanızı istiyorum. Bunun yanında şehrimize turist çekebileceğimiz tanıtımları yapmamız lazım. Kocaeli ilkleri başarmış bir şehir. Birçok özelliği üzerinde barındıran bir belediye başkanımız var. Burada tartışılacak her fikrin önemli olduğunu belirtiyorum ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu. Konuşmaların sonunda I MeanIt Creative Kurucu Başkanı ve CEO’su Emrah Yücel ve I MeanIt Türkiye Direktörü Nazlı Kayı, sunum yaptı. Öğleden sonra gerçekleştirilen programda çalıştaylar ile Turizm Şurası devam edecek.

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

SÜPER AMATÖR LİG’DE İLK YARI TAMAMLANDI

Kaptan Ahmet Oğuz’dan taraftarlara övgü

BAL’da Zorlu Hafta Kapıda: 9. HAFTADA TAKIMLARIMIZIN ZORLU MÜCADELELERİ!

Gölcük’te 24 Kasım Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı GELECEĞİ İNŞA EDEN ÖĞRETMENLERE SAYGI VE MİNNETLE…

TÜMGES, KADEM iş birliğiyle sanat atölyesi gerçekleştirdi CAMKIRAN  “KÜLTÜREL MİRASI GELECEĞE TAŞIYORUZ”

Başkan Büyükakın, Başiskele Kavşağı'nda son durumu açıkladı EKİPLER 6 NOKTADA BİRDEN ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

KSO Başkanı Zeytinoğlu kasım ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

HAKEVİ Başkanı Burhanettin Çalgan, “YETİMLERE, ÖĞRENCİLERE VE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE UMUT OLUYORUZ”

Büyükşehir’den yeni meclis ve yönetim binası

Gölcük’te trafik sorunu minibüsçüleri zorluyor BAŞKAN ÇAVDAR: “DEFALARCA SÖYLEDİK, ÇÖZÜM YOK”

Kitaphane’nin Müdavimleri Daha Çok Artacak

Büyükşehir’in çevre projelerine ulusal ödül

DİJİTALLEŞME, SPORU DAHA ADİL BİR ZEMİNE TAŞIYOR

ZAYN SOFUOĞLU, KOCAELİ’DE PİSTTE FIRTINA GİBİ ESTİ

Değirmenderespor ilk yarıyı lider tamamladı

BÜYÜKAKIN, HEM KOCAELİSPOR'U, HEM DE TARAFTARI KUTLADI

Gölcükspor Sultanbeyli Belediyespor ile 0-0 Beraber Kaldı, LİDER FARKINI KORUDU

GÖZTEPE VE KOCAELİSPOR, 90 DAKİKADA GOL SESİNE HASRET KALDI: 0-0

Büyükşehir ekipleri 7/24 iş başında BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “HER NOKTADA EMEĞİMİZ VAR”

Bilişim Fuarı’nda “Yapay Zeka” ve “Girişimcilik” rüzgârı

Bilişim ve teknolojinin nabzı bu fuarda attı

Kocaeli’de ‘dijital savaşlar’ ve ‘adalet’ konuşuldu

Kocaeli Bilişim Fuarı’nda yenilikçi çözümler; SAĞLIK TEKNOLOJİLERİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Turgut Özal hologram yöntemiyle Bilişim Fuarı’nda

UlaşımPark’ın kalite yolculuğu 4 yıldızla tescillendi

Yapay zekâ çağında tüm konular masaya yatırıldı

İhsaniyespor 10 Kişiyle Direndi, Lider Çayırovaspor’a Boyun Eğdi

CEYLİN VE KARDELEN, JUDODA İSTİKBAL VAAT EDİYOR

Başkan Sezer’den Gölcük’e dev spor tesisi atağı GÖLCÜK’E 5 BİN M²’LİK KAPALI SPOR SALONU GELİYOR

Yükleniyor

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

Değirmendere'de Anlamlı Anma ET PİLAV VE LOKMA İKRAMIYLA DEPREM ŞEHİTLERİ YÂD EDİLDİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu kasım ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “ALTIN SADECE YATIRIM DEĞİL, AYNI ZAMANDA KALICI BİR DEĞERDİR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “2000 SONRASI EMEKLİLERİN İNTİBAKI YAPILMALI”

KSO Başkanı Zeytinoğlu ekim ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu ekim ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet’ten 10 Ayda 185 Milyon TL Kredi Desteği

Aydoğdu, “Altın hâlâ güvenli liman olma özelliğini koruyor”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 13 10 1 2 20 32
2.FENERBAHÇE A.Ş. 13 9 0 4 18 31
3.TRABZONSPOR A.Ş. 13 8 1 4 11 28
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 13 6 1 6 7 24
5.GÖZTEPE A.Ş. 13 6 2 5 9 23
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 13 6 3 4 0 22
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 13 6 4 3 5 21
8.CORENDON ALANYASPOR 13 3 4 6 -1 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 13 4 6 3 -2 15
10.KOCAELİSPOR 13 4 6 3 -4 15
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 13 3 5 5 -5 14
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 13 4 7 2 -10 14
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 13 3 6 4 1 13
14.KASIMPAŞA A.Ş. 13 3 6 4 -5 13
15.GENÇLERBİRLİĞİ 13 3 8 2 -6 11
16.İKAS EYÜPSPOR 13 2 8 3 -9 9
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 13 1 6 6 -18 9
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 13 2 9 2 -11 8