• BIST 100

    11147,83%1,61
  • DOLAR

    42,06% 0,00
  • EURO

    48,47% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5406,70% -0,09
  • Ç. ALTIN

    8900,21% -0,97

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

4.02.2024 12:55:05 0
Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Türkiye Kent Konseyleri Birliği ‘Kocaeli Buluşması’programında konuşan Başkan Büyükakın,“Sivil Toplumun gücünü biz 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde gördük. Sivil yapılar güçlenmeli” dedi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği ‘Kocaeli Buluşması’ “Yeni Yüzyılda Erişilebilir Kentler” temasıyla Başiskele ilçesinde gerçekleştirildi. Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,“Sivil Toplumun gücünü biz 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde gördük.Sivil yapılar güçlenmeli. Sivil yapıları güçlendirirsen şehir için iyi olur” dedi. Programda aynı zamandaTürkiye Kent Konseyleri Birliği 15. Dönem Başkanlığı Ankara Kent Konseyi’nden Kocaeli Kent Konseyi’ne devredildi.

YOĞUN KATILIM

“Yeni Yüzyılda Erişilebilir Kentler” temasıylaTürkiye Kent Konseyleri Birliği ‘Kocaeli Buluşması’ Başiskele ilçesinde gerçekleştirildi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, 60 Kent Konseyinden, Kent Konseyi Başkanı, Genel Sekreteri ve Engelli Meclisleri başkanları katıldı.

AÇIK OTURUM

Programda konuşmalar açık oturum şeklinde gerçekleşti. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın birlikte gerçekleştirdiği oturumda ilk sözü Halil İbrahim Yılmaz aldı. Yılmaz; “Türkiye’de koltuktan kalkmak zor olur ama Sürekli eylem olsun diye her yıl başka bir arkadaşımızın önde olmasını sağlıyoruz. Ülkemizde ortak akıldan rahatsız olan belediye başkanları var. Bugün Kahramanmaraş gibi bir kentte kent konseyi yok” dedi. Yılmaz Başkan Büyükakın’a bu konu hakkında neler düşündüğünü sordu.

“SİVİL TOPLUMUN GÜCÜNÜ DEPREMDE GÖRDÜK”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bizlerin sizleri desteklememiz gerekiyor. Kent Konseyleri ne için var. Hiçbir yerel yönetim yoktur ki afet anında kendi teşkilatları afeti yönetmeye yetsin. Sivil Toplumun gücünü biz 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş Merkezli depremde gördük. TIR’ların geldiğini gördük. Bu sivil toplumun gücü ile oldu. Milli Mücadele döneminde Mustafa Kemal Atatürk yola ilk çıktığında nasıl organize oldular. Sivil toplum kuruluşları toplumu öyle birbirine bağlar ki o toplum yönetilmesi zor zamanlarda devreye girer.STK’ların bir çatı altında güçleniyor olması yöneticilerin her zaman isteyeceği bir yapıdır. Bu yapılar olmadan toplumlar bir araya gelemez.” İfadelerini kullandı.

“YEDEP KALKINDIRMA PROJESİDİR”

Büyükşehir Belediyesi olarak kentin dinamik yapıları olan sivil toplum kuruluşlarını desteklediklerini ifade eden Başkan Büyükakın; “Biz Kocaeli’nde Yerel destek programını başlattık. Hedefimizyerel ölçekte sürdürülebilir kalkınmanın hayata geçmesidir. Katılımcı odaklı komisyonlar kurduk. Bunların nasıl icra edeceğini tanımlayan bir hukuk var. Kent konseyinin yönetimlerindeki alanlar bazen belediyelerin alanına girer. Belediyeler de kent konseylerinin alanını işgal eder. Bizler de sizler de vekilsiniz. Temsilcisiniz. Sahiplik ilişkisi halktan temsilciye gider. Asılın halk olduğunu unutulmaması lazım.Şeffaf olursak, halk ne yaptığınızı görürse hesap verildiğinde doğru mu hesap verildiğini vatandaş anlar. Hesap verirken kıyaslayacakları bir yapıt yoksa nasıl hesap verilecek. Sivil yapılar güçlenmeli. Sivil yapıları güçlendirirsen şehir için iyi olur. Bizim YEDEP projesi bir kalkındırma projesidir. Halka ait olan kaynakları tahsis ederken yine yönetmiş oluyoruz. Ama biz farklı bir şekilde yapıyoruz. İlgililer bir değerlendirme yapılıyor ve ortaya çıkan projeler destekleniyor” açıklamasında bulundu.

DEVİR TESLİM TÖRENİ

Konuşmaların ardından devir teslim töreni gerçekleştirildi. Türkiye Kent Konseyleri Birliği 15. Dönem Başkanlığı Ankara Kent Konseyi’nden Kocaeli Kent Konseyi’ne devredildi.Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz bayrağı Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse’ye teslim etti. Devir teslim töreninin ardından ise Kent Konseyleri Başkanları oturumu yapıldı.

Büyükakın, Gençlere Müjdeyi Verdi “TEKNOLOJİ TAKIMLARINA DESTEĞİMİZİ 20 MİLYON TL’YE ÇIKARDIK”

Gölcük Esnaf Kefalet’ten 10 Ayda 185 Milyon TL Kredi Desteği

İSU’dan Başiskele, Gölcük ve Kartepe’ye ENTEGRE ALTYAPI YATIRIMI

Barış, “Türk Kızılay’ı 157 yıllık bir çınar”

Büyükşehir’in gözü ve kulağı sahada

Merve ve Osman çifti rüya gibi bir düğün töreni ile DÜNYAEVİNE GİRDİ

Erasmus+ “AAC for Inclusion” Projesi Romanya’da Devam Ediyor

Eski Dostlar’da Cumhuriyet coşkusu

Vali İlhami Aktaş, Kızılay Haftası dolayısıyla düzenlenen programa katıldı

Darıca Millet Bahçesi’nde temizlik seferberliği

Gölcük’te Freni Patlayan Kamyon Yan Yattı VİNÇ YARDIMI İLE KURTARILDI

Gölcük Belediyesi’nden Çevreye ve Ekonomiye Katkı KONTEYNERLER ARAZİDE TAMİR EDİLİYOR

Ormanya’da oyun gruplarına periyodik bakım

Büyükakın: “Bölgede çok titiz bir çalışma yapılıyor”

Bu sempozyumda Kur’an-ı Kerim’de aileye verilen değer anlatıldı; “KUR’AN-I KERİM’İN REHBERLİĞİNE MUHTACIZ”

İYİ Parti Kocaeli İl Delege Listesi Askıya Çıktı

Kocaelispor-Galatasaray maçı biletleri satışa çıktı

KOCAELİSPOR, GALATASARAY MAÇI HAZIRLIKLARINA YARIN BAŞLIYOR BAŞLIYOR

Evlerine giremeyen ailelere moral ziyareti

Kocaeli’nin gökyüzü umut dolu balonlarla renklendi; ULAŞIMPARK, LÖSEMİ SERVİSİNE UMUT AŞILADI

Süper Lig’in 11. haftasında Kocaelispor, zorlu deplasmanda Başakşehir’e konuk oldu. Yeşil-siyahlılar, maç boyunca oyunun hâkimiyetini elinde bulundurmasına rağmen sahadan puansız ayrıldı. Karşılaşmanın kaderini ise 88. dakikada ge

Kocaelispor Penaltıdan Yıkıldı 1-0

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı, “TARIMSAL KREDİLERDEKİ DÜZENLEME GERİ ÇEKİLDİ”

CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, “KURULTAY SÜRECİNE SAHADAN GÜÇLENEREK GİRECEĞİZ”

Donanma Kenti’nin Gururu Yarhisar, İlgi Görmeye Devam Ediyor BUGÜNE KADAR 247 BİN 72 ZİYARETÇİ AĞIRLADI

Devlet Memurları Sendikası’ndan Başkan Sezer’e iade-i ziyaret

Büyükşehir’den “Yaşlı Hakları” konulu seminer

Gölcük CHP Kadın Kolları’ndan Meme Kanseri Farkındalık Paneli

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

SEKA Sanat İhtisas Merkezi’nde Cumhuriyet sevgisi

Yükleniyor

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

Değirmendere'de Anlamlı Anma ET PİLAV VE LOKMA İKRAMIYLA DEPREM ŞEHİTLERİ YÂD EDİLDİ

Gölcük’te Kaldırım İşgallerine Zabıta Müdahalesi

Gölcük’te kaldırıma park eden araçlara zabıta müdahalesi

Gölcük Esnaf Kefalet’ten 10 Ayda 185 Milyon TL Kredi Desteği

Aydoğdu, “Altın hâlâ güvenli liman olma özelliğini koruyor”

KSO Başkanı Zeytinoğlu işgücü verileri ve kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu eylül ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu eylül ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

Gölcüklü Esnafa 9 Ayda 162 Milyon TL Kredi Desteği MISIRLIOĞLU: “DESTEKLERİMİZ ARTARAK SÜRECEK”

KSO Başkanı Zeytinoğlu işgücü verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu eylül ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4