• BIST 100

    16719,38%0,13
  • DOLAR

    43,51% 0,08
  • EURO

    51,35% -0,15
  • GRAM ALTIN

    6868,62% -0,58
  • Ç. ALTIN

    12008,15% 1,87

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

4.02.2024 12:55:05 0
Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, ‘SİVİL TOPLUM GÜÇLENMELİ’

Türkiye Kent Konseyleri Birliği ‘Kocaeli Buluşması’programında konuşan Başkan Büyükakın,“Sivil Toplumun gücünü biz 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde gördük. Sivil yapılar güçlenmeli” dedi.

Türkiye Kent Konseyleri Birliği ‘Kocaeli Buluşması’ “Yeni Yüzyılda Erişilebilir Kentler” temasıyla Başiskele ilçesinde gerçekleştirildi. Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,“Sivil Toplumun gücünü biz 6 Şubat’ta gerçekleşen depremde gördük.Sivil yapılar güçlenmeli. Sivil yapıları güçlendirirsen şehir için iyi olur” dedi. Programda aynı zamandaTürkiye Kent Konseyleri Birliği 15. Dönem Başkanlığı Ankara Kent Konseyi’nden Kocaeli Kent Konseyi’ne devredildi.

YOĞUN KATILIM

“Yeni Yüzyılda Erişilebilir Kentler” temasıylaTürkiye Kent Konseyleri Birliği ‘Kocaeli Buluşması’ Başiskele ilçesinde gerçekleştirildi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Balamir Gündoğdu, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, Kent Konseyi Başkanı Ali Korkmaz, Türkiye Kent Konseyleri Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, 60 Kent Konseyinden, Kent Konseyi Başkanı, Genel Sekreteri ve Engelli Meclisleri başkanları katıldı.

AÇIK OTURUM

Programda konuşmalar açık oturum şeklinde gerçekleşti. Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın birlikte gerçekleştirdiği oturumda ilk sözü Halil İbrahim Yılmaz aldı. Yılmaz; “Türkiye’de koltuktan kalkmak zor olur ama Sürekli eylem olsun diye her yıl başka bir arkadaşımızın önde olmasını sağlıyoruz. Ülkemizde ortak akıldan rahatsız olan belediye başkanları var. Bugün Kahramanmaraş gibi bir kentte kent konseyi yok” dedi. Yılmaz Başkan Büyükakın’a bu konu hakkında neler düşündüğünü sordu.

“SİVİL TOPLUMUN GÜCÜNÜ DEPREMDE GÖRDÜK”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bizlerin sizleri desteklememiz gerekiyor. Kent Konseyleri ne için var. Hiçbir yerel yönetim yoktur ki afet anında kendi teşkilatları afeti yönetmeye yetsin. Sivil Toplumun gücünü biz 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş Merkezli depremde gördük. TIR’ların geldiğini gördük. Bu sivil toplumun gücü ile oldu. Milli Mücadele döneminde Mustafa Kemal Atatürk yola ilk çıktığında nasıl organize oldular. Sivil toplum kuruluşları toplumu öyle birbirine bağlar ki o toplum yönetilmesi zor zamanlarda devreye girer.STK’ların bir çatı altında güçleniyor olması yöneticilerin her zaman isteyeceği bir yapıdır. Bu yapılar olmadan toplumlar bir araya gelemez.” İfadelerini kullandı.

“YEDEP KALKINDIRMA PROJESİDİR”

Büyükşehir Belediyesi olarak kentin dinamik yapıları olan sivil toplum kuruluşlarını desteklediklerini ifade eden Başkan Büyükakın; “Biz Kocaeli’nde Yerel destek programını başlattık. Hedefimizyerel ölçekte sürdürülebilir kalkınmanın hayata geçmesidir. Katılımcı odaklı komisyonlar kurduk. Bunların nasıl icra edeceğini tanımlayan bir hukuk var. Kent konseyinin yönetimlerindeki alanlar bazen belediyelerin alanına girer. Belediyeler de kent konseylerinin alanını işgal eder. Bizler de sizler de vekilsiniz. Temsilcisiniz. Sahiplik ilişkisi halktan temsilciye gider. Asılın halk olduğunu unutulmaması lazım.Şeffaf olursak, halk ne yaptığınızı görürse hesap verildiğinde doğru mu hesap verildiğini vatandaş anlar. Hesap verirken kıyaslayacakları bir yapıt yoksa nasıl hesap verilecek. Sivil yapılar güçlenmeli. Sivil yapıları güçlendirirsen şehir için iyi olur. Bizim YEDEP projesi bir kalkındırma projesidir. Halka ait olan kaynakları tahsis ederken yine yönetmiş oluyoruz. Ama biz farklı bir şekilde yapıyoruz. İlgililer bir değerlendirme yapılıyor ve ortaya çıkan projeler destekleniyor” açıklamasında bulundu.

DEVİR TESLİM TÖRENİ

Konuşmaların ardından devir teslim töreni gerçekleştirildi. Türkiye Kent Konseyleri Birliği 15. Dönem Başkanlığı Ankara Kent Konseyi’nden Kocaeli Kent Konseyi’ne devredildi.Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz bayrağı Kocaeli Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Köse’ye teslim etti. Devir teslim töreninin ardından ise Kent Konseyleri Başkanları oturumu yapıldı.

SAPANCA GÖLÜ’NDEN SU ALIMI DURDURULDU

BÜYÜKAKIN: KOCAELİ’NİN EN KIYMETLİ YERLERİNİ GENÇLERE TAHSİS ETTİK

VALİ İLHAMİ AKTAŞ, 'İYİLİK KANIMIZDA VAR' KAN BAĞIŞI KAMPANYASI TANITIM PROGRAMINA KATILDI

KOCAELİLİLERİN İKİNCİ EVİ; BALYANOZ EĞİTİM TESİSLERİ

KOCAELİ İÇİN YENİLİKÇİ PROJELER ÖDÜLLENDİRİLDİ

VALİ AKTAŞ’TAN DEĞİRMENDERE YALI MAHALLE MUHTARLIĞI’NA ZİYARET

VALİ AKTAŞ GÖLCÜK İLÇE SAĞLIK KURUMLARINI ZİYARET ETTİ

GÜNDEM KAOSU

TUNCAY YILDIZ VE EKİBİ GÖLCÜK İÇİN HAZIR

TUNCAY YILDIZ VE EKİBİ BAŞARACAKTIR ...

YAZAR ALEV ALATLI, ADINI TAŞIYAN KÜTÜPHANEDE ANILDI

13 BİN ÇOCUK, “OKULA Bİ’ MOLA’DA” STRES ATTI

TUNCAY YILDIZ MAZBATASINI ALDI GÖREVE BAŞLADI

GÖLCÜK’ÜN TARİHİ HAZİNELERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

VALİ, GÖLCÜK’TE OKUL İNŞAATLARINDA DENETİMLERDE BULUNDU

MECLİSTE GÜNDEM MADDELERİ OYLANDI

TEMAD’IN EĞİTİME DESTEĞİ SÜRÜYOR

LOKOMOTİF’TE İLK DERS ZİLİ “BAYRAK SEVGİSİ” İLE ÇALDI

ÇOCUK OYUN ALANLARI BÜYÜKŞEHİR’LE GÜVENLİ

FİYAT ALGISINI YİTİRDİK ...

Bİ SUSUN YAHU !

DENGESİZ PİYASALARDA ALTIN VE GÜMÜŞ

HOYUR "EMEKLİNİN ZAMMI CEBİNE GİRMEDEN BUHAR OLDU!"

KAĞITSPOR, YABANCI SPORCULAR İÇİN DE ÖNEMLİ BİR MARKA

BÜYÜKAKIN: KÖRFEZ’E ÇOK AMAÇLI SPOR KOMPLEKSİ KAZANDIRIYORUZ

BARIŞ MANÇO UNUTULMAZ ŞARKILARI İLE GÖLCÜK'TE ANILACAK

BAŞKAN BÜYÜKAKIN: ANNE ŞEHİR MERKEZLERİ’NİN SAYISINI ARTIRACAĞIZ

GÖLCÜK HÜKÜMET KONAĞI HİZMETE GİRDİ

ŞİFAYA GİDEN YOL, VATANDAŞTAN TAM NOT ALDI

SON 5 YILDA TÜRKİYE’YE 250 MİLYON $ YATIRIM YAPAN ÇİMSA’DAN İHRACATA 1,5 MİLYAR $’LIK KATKI

Yükleniyor

kords

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

SON 5 YILDA TÜRKİYE’YE 250 MİLYON $ YATIRIM YAPAN ÇİMSA’DAN İHRACATA 1,5 MİLYAR $’LIK KATKI

KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI KOTO’DA ANLATILDI

ESNAF ODASI SEÇİMLERİNDE NEFESLER TUTULDU..YARIN SAAT 11.00 DE BAŞLAYACAK

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU İŞGÜCÜ VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

“ÜRETİM SİZDEN, DESTEK BİZDEN”

BASIN İLAN İLE KREDİ GARANTİ FONU ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

KOTO’NUN KOMİTELERİ 2025 YILINI VERİMLİ GEÇİRDİ

GÖLCÜK-DEĞİRMENDERE VE KARAMÜRSEL HATTINDA ULAŞIM TEK ELDE TOPLANIYOR

14 YENİ HAT, ŞEHİR HASTANESİ’NE DİREKSİYON KIRDI

TARIMA DESTEK, ÜRETİCİYE NEFES

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

kords

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 20 15 1 4 33 49
2.FENERBAHÇE A.Ş. 20 13 0 7 28 46
3.TRABZONSPOR A.Ş. 20 12 2 6 15 42
4.GÖZTEPE A.Ş. 20 11 3 6 15 39
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 20 10 4 6 10 36
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 20 8 6 6 13 30
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 20 7 4 9 3 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 20 6 7 7 -7 25
9.KOCAELİSPOR 20 6 8 6 -5 24
10.CORENDON ALANYASPOR 20 4 6 10 -2 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 20 6 10 4 -3 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 20 4 8 8 -6 20
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 20 5 10 5 -14 20
14.TÜMOSAN KONYASPOR 20 4 9 7 -9 19
15.İKAS EYÜPSPOR 20 4 10 6 -12 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 20 3 10 7 -12 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 20 2 9 9 -25 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 20 2 15 3 -22 9