-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Büyükşehir, Elmalık Camii’nin minare külahını yeniledi
Büyükşehir, Elmalık Camii’nin minare külahını yeniledi
Büyükşehir, zamanla yıpranan ve koparak devrilme tehlikesi oluşturan İzmit 28 Haziran Mahallesi’ndeki Elmalık Camii’nin minare külahını yeniledi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ortak kullanım alanı ibadethanelerin onarımını yapıyor, eksiklerini ve malzeme ihtiyaçlarını imkanlar çerçevesinde gidererek, güzel bir görünüme kavuşturuyor. Bu kapsamda, zamanla çürüyerek kullanılmaz hale gelen ve tehlike saçan İzmit 28 Haziran Mahallesi’ndeki Elmalık Camii’nin minare külahı sökülerek, yenilendi. Kırsal mahalleler başta olmak üzere ibadethanelerin bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Büyükşehir, talepleri değerlendirerek, ihtiyaç halinde yeni yapılan camilere inşaat malzemesi desteğinde bulunuyor, yıpranan dış cepheleri ve minareleri onarıp boyayarak, güzel bir görünüme kavuşturuyor.
ÇÜRÜYEN MİNARE KÜLAHI TEHLİKE SAÇIYORDU
İzmit 28 Haziran Mahalle Muhtarlığı ve Elmalık Camii Derneği tarafından, zamanla yıpranarak çürüyen ve tehlike oluşturan minarenin külahının değiştirilmesi için Büyükşehir Belediyesi’ne talepte bulunuldu. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan keşif sonucunda, minare külahının çürüdüğü ve yıkılma tehlikesinin bulunduğu tespit edildi. Ekipler, külahın yenilenmesi için harekete geçti. A Takımı ekipleri, 26 metre uzunluğundaki minarenin külahını, güvenlik önlemlerini alınmasının ardından, yerinden sökerek vinçle taşıdı. Daha sonra yeni yapılan 6 metre uzunluğundaki dayanıklı minare külahı, vinç yardımıyla yerine yerleştirildi.
MİNARE SAĞLAM VE ŞIK GÖRÜNÜME KAVUŞTU
Minare külahı hem estetik görüntüsüyle hem de sağlam olması dolayısıyla büyük beğeni topladı. Caminin güzel bir görünüme kavuşmasını memnuniyetle karşılayan mahalle muhtarı, dernek başkanı ve cami cemaati, desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a ve ekibine teşekkür etti.



BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR
VEKİL TİPOĞLU VE BAŞKAN YAVUZ, TUNCAY YILDIZ'I ZİYARET ETTİ
GÖLCÜK’TE İSTİKLAL MARŞININ 105 YILI KUTLANDI
BÜYÜKŞEHİR’DE HİZMETİN SAATİ YOK
GÖLCÜKSPOR İFTAR DA BİR ARAYA GELDİ
SALMAN “FATURALARINIZI MUTLAKA SAKLAYIN”
MYP GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI YAŞAR BAL'DAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ve AİLELERİNE İFTAR
BU GECEDE İYİLİĞE REHBER EDENLER BULUŞTU
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR
BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU
HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR
NUSRET’İN KAHRAMAN KOMUTANININ TORUNU ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR
ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”
BÜYÜKAKIN, TÜGVA İFTARINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
DEĞİRMENDERESPOR’DAN U10 FUTBOL TURNUVASI
165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM
AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI
VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI
FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI
HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
TRAFİK CEZASI KAOSU
TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK
KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı
KOCAELİ’NİN TURİZM RÜZGÂRI BERLİN’DE ESTİ
YENİ SPOR KOMPLEKSİ KÖRFEZ’E DEĞER KATACAK
KARTEPE’DEN BULGARİSTAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR
Yükleniyor



