-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,17% -0,08
-
EURO
50,52% 0,05
-
GRAM ALTIN
7126,80% -0,12
-
Ç. ALTIN
11571,81% 0,00
Büyükşehir Mezbahası’nda 6 bin 832 kesim yapıldı
Büyükşehir Mezbahası’nda 2024 yılında 6 bin 832 hayvanın kesimi yapıldı, kasaplara 1 milyon 828 bin 239 kg sağlıklı et teslim edildi
Son teknoloji ve hijyenik ortamda hizmet veren Büyükşehir Mezbahası’nda 2024 yılında küçükbaş ve büyükbaş olmak üzere 6 bin 832 hayvanın kesimi gerçekleşti.
MODERN VE SAĞLIKLI ORTAM
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezbahası halkın sağlıklı bir ortamda et ve et ürünlerini tüketilebilmesi adına hizmet vermeye devam ediyor. İzmit Solaklar mevkiinde bulunan ve içerisinde son teknolojik sistemleri barındıran mezbahada hijyenik ortamda kesimler yapılıyor. Bu kapsamda 2024 yılında küçükbaş ve büyükbaş olmak üzere toplam 6 bin 832 hayvanın kesimi yapıldı. Kesimlerden sağlanan 1 milyon 828 bin 239 kg et, vatandaşa sunulmak üzere kasaplara teslim edildi.
SON TEKNOLOJİYE SAHİP TESİS
Kesimler Tarım ve Orman Bakanlığı’nca ruhsatlanmış son teknolojik teçhizatla yapılıyor. 4 bin 300 metrekare yapı alanına sahip mezbaha içerisinde 600 metrekare hayvan gezinti alanı ve yana şutlamalı sistem yer alıyor. Yapıda 200 büyükbaş için, 200 de küçükbaş için kesim alanı bulunuyor. Mezbaha toplamda 900 metrekare soğuk hava depoları ve sakatat soğuk hava depolarına sahip.
TEMİZLİK VE SAĞLIK HASSASİYETİ
Büyükşehir Mezbahası’nda 2024 yılında 5 bin 662 büyükbaş, bin 170’i de küçükbaş olmak üzere toplam 6 bin 832 hayvanın kesimi gerçekleştirildi. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren tesise 2024 yılı içerisinde birçok kişi ve kurum tarafından teknik ziyaretler de yapıldı. Otomasyonla kontrol edilebilen, hareketli platformlar ve otomatik taşıyıcıların kullanıldığı tesiste ziyaretçilerin ilgisini çeken son sistemler kullanılıyor. İnsan sağlığını koruyan bir teknoloji ile seri ve helal kesim yapılabilmesi vatandaşların takdirini kazanıyor.
ÖRNEK ALINAN BİR TESİS
Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı işinin ehli personeller tarafından kesimlerin yapıldığı tesis, gerek sağlık gerekse teknolojik yönden Türkiye ve Dünyada örnek alınıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Mezbahası, bugüne kadar başta Et ve Balık Kurumu olmak üzere Türkiye ve dünyadan bazı Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin yanında, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından da incelemelerde bulunulmak üzere ziyaret ediliyor.
TALUS: 323 BİN 36 ÜYEMİZ VAR
ARAÇ İÇİ EKRAN CEZALARI İPTAL !
YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK 3-1
BAYRAMDA KOCAELİ'DE SIKI DENETİM!
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A SEVGİ SELİ
OKUL KAYITLARINDA 'SAHTE İKAMET' DÖNEMİ KAPANIYOR
ARİF’E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI ÖĞRENCİLERE MESLEĞİ TANITTI
BÜYÜKŞEHİR’LE FOTOĞRAFIN TARİHSEL YOLCULUĞUNA ÇIKTILAR
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MHP İL İFTARINA KATILDI
BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN VE AİLE ODAKLI ÖRNEK PROJE
MEHMET ANIKER KABRİ BAŞINDA ANILDI
GÖLCÜK’DE TOPLAM 154 METRUK BİNA YIKILDI
BÜYÜKAKIN ŞEHİT AİLELERİ, GAZİ VE YAŞLILAR İLE BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN YARDIMCISI OKTAY KELER TIP BAYRAMINI KUTLADI
SGK’lılar İçin Konforlu Sağlık Hizmeti: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
YENİ HIZ LİMİTLERİ İÇİN YENİ TABELALAR
UZMAN UYARIYOR: “YENİ NESİL ZAYIFLAMA İĞNELERİ SAFRA KESESİ VE PANKREASI ETKİLEYEBİLİR”
5 TRAMVAYDAN DÖRDÜNCÜSÜ RAYLARA İNDİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR
VEKİL TİPİOĞLU VE BAŞKAN YAVUZ, TUNCAY YILDIZ'I ZİYARET ETTİ
GÖLCÜK’TE İSTİKLAL MARŞININ 105 YILI KUTLANDI
BÜYÜKŞEHİR’DE HİZMETİN SAATİ YOK
GÖLCÜKSPOR İFTAR DA BİR ARAYA GELDİ
SALMAN “FATURALARINIZI MUTLAKA SAKLAYIN”
MYP GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI YAŞAR BAL'DAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ve AİLELERİNE İFTAR
BU GECEDE İYİLİĞE REHBER EDENLER BULUŞTU
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR
BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU
HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR
Yükleniyor



