• BIST 100

    10358,46%0,26
  • DOLAR

    40,15% 0,22
  • EURO

    47,03% 0,08
  • GRAM ALTIN

    4336,36% 1,24
  • Ç. ALTIN

    6897,23% 0,94

Büyükşehir’den dere ve tatlı sulara balık

1.03.2024 10:21:26 0
Büyükşehir’den dere ve tatlı sulara balık

Büyükşehir’den dere ve tatlı sulara balık

İzmit Körfezi’ne 42 bin yavru balık salan Büyükşehir, şimdide kent genelindeki dere ve tatlı sularda balık popülasyonunun gelişmesi için çalışma başlattı

İzmit Körfezi’nin temizlenmesi, biyoçeşitliliğin arttırılması ve daha sağlıklı bir ekosistem oluşturulması amacıyla pek çok proje yürüten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi; balık popülasyonunun yeniden canlanması ve bu konuda çevre farkındalığı oluşturulması amacıyla İzmit Körfezi’nde başlattığı balıklandırma çalışmalarını iç sularda da devam ettirecek. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü ile İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi yürüten ve bu güne kadar 42 bin yavru balığı tören eşliğinde İzmit Körfezine bırakan Büyükşehir, iç sular ve derelerde de balıklandırma çalışması yapmak için bir çalışma başlattı. Kocaeli Kent Konseyi ile yapılan istişarenin ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne yaptığı talebin olumlu karşılanması sonucunda, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde çalışma başlatıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne bağlı Bolu Abant Alabalık Üretim İstasyonu ile başlatılan çalışma kapsamında öncelikle tesiste teknik inceleme gerçekleştirdi.

İLK TOPLANTI GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

Teknik inceleme sonrasında üretim istasyonu yetkilileri bölgede incelemeler yapmak üzere ilimize geldi. Düzenlenen toplantıyla proje süresince yapılacak çalışmalar hakkında yol haritası oluşturuldu. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın ev sahipliğinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğüne bağlı Bolu Abant Alabalık Üretim İstasyonu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kocaeli Şubesi, Kocaeli Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü, Başiskele ve Kartepe Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi, Kocaeli Sportif Olta Balıkçılığı Spor Kulübü temsilcileriyle ilgili mahalle muhtarları ve sakinleri toplantıya katılım sağladı.

DERELER İNCELENDİ, ANAÇ BALIKLAR TEMİN EDİLDİ

Bolu Abant Alabalık Üretim İstasyonu teknik personeli ve ilimizdeki ilgili kurum, kuruluş ve dernek yetkililerinden oluşturulan ekip Kartepe, Başiskele ve Gölcük’teki derelerde saha incelemeleri yürüttü. Bölgedeki Kiraz Deresi (Soğuk ve Sıcak Dere), Serindere, Yanıkdere, Karpuz Deresi, Müflis Deresi, Aygır Deresi ve Asar Deresi gibi derelerde başlatılan ve hafta boyunca süren çalışmalarda özellikle kırmızı benekli alabalık temin edilebilecek meralar tespit edilmeye çalışıldı.

ALABALIK POPÜLASYONU ARTACAK

Sürdürülebilir kalkınma ilkesine uygun olarak çevrenin, tarım alanlarının ve su havzalarının korunmasının sağlanması, orman içi sulardaki tabii alabalık popülasyonlarının çoğaltılması, bozulan alabalık habitatlarının rehabilitasyonu, gen kaynakların korunması, tabii türler hakkında farkındalığın arttırılması, sportif olta balıkçılığının geliştirilmesi ile biyolojik çeşitliliğinin korunarak sürdürülebilir bir anlayışla gelecek nesillere intikali hedeflenen proje kapsamında; Kiraz Dere’sinden temin edilen damızlık balıklar, Bolu Abant Alabalık Üretim İstasyonunda sağılarak yavru balıkların üretimi sağlandı.

BİNLERCE YAVRU BALIK

Başiskele ilçesindeki Kiraz Dereden temin edilen anaç balıkların tesiste sağılması ve başarılı bir şekilde yavru elde edilmesi sonrasında Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı teknik ekibi Bolu Abant Alabalık Üretim İstasyonu’nda teknik incelemelerde bulundu. Teknik incelemeye Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bolu İl Şube Müdürlüğü ile Abant Alabalık Üretim İstasyonu Tesisi teknik ekibi eşlik etti. Tesiste sağılan anaç balıklardan binlerce yavru balık elde edilmesi memnuniyetle karşılandı. Balıkların üretim ve büyüme süreci ile ilgili yapılan bilgilendirme sonrasında tesiste elde edilen ve beslenme alışkanlığı kazanan yavrular ayrı bir tanka taşındı. Bu tankta yetiştirilecek söz konusu yavru balıklar belli bir boya ulaştığında Kiraz Dere’sine geri bırakılacak.

GÖLCÜK'TE HER YIL ŞENLİĞE DÖNÜŞEN TURNUVA BAŞLADI

Bacadan kurtarılan baykuşlar Ormanya’ya teslim edildi; İTFAİYEDEN BAYKUŞ OPERASYONU

GÖLCÜK BELEDİYESPORLU BERRA MİLLİ TAKIM SEÇMELERİNE DAVET EDİLDİ

Türk Harb-İş Sendikası üyelerinin Ankara’ya Hak, Emek ve Adalet Yürüyüşü devam ediyor

Başkan Büyükakın çilek hasadına katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden Bosna Hersek’e anlamlı katkı; SREBRENİTSA’NIN SESSİZ ÇIĞLIĞINA KOCAELİ’DEN BİR SES DAHA

Çocuklar, Anneleriyle Gelişip Yeşeriyor

Kocaeli’nin güvenilir eti restoranlardan sofralara taşınıyor; KASAP HIZIR 41 İLE ANTİKKAPI LEZZETLERİ ARTIK EVİNİZDE

İzmit Belediyesinden hayat kurtaran adım  Kalp krizi için elektroşok cihazları kuruldu

İSU’DAN KARAMÜRSEL’E SAĞLIKLI VE MODERN ALTYAPI YATIRIMI

Diliskelesi Şehitlik Anıtı açıldı

Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde ailelere beslenme eğitimi; BİLİNÇLİ AİLE, SAĞLIKLI BİREY

Başiskele Yaz Akademisi’nde Eğitimlere Devam  

Başiskele’nin Geleceğine Yatırımlar Sürüyor    

ASM’DE ÇALIŞANLARIN BEKLENTİLERİ KARŞILANMALI

SARAYLI’NIN TARİHİ KONAĞI YENİDEN HAYAT BULUYOR

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Özsoy “GÖLCÜK’TE İHMALLER ZİNCİRİ GENÇ BİR CANI ALDI”

AK Parti Gölcük İlçe Teşkilatından 1000 kişilik aşure ikramı

GÖLCÜKLÜ ÇOCUKLAR VE GENÇLER SANAT DOLU 3 GÜN GEÇİRDİ

Başkan Büyükakın, yeni yapılan Karamürsel Otobüs Terminali’ni inceledi… “KARAMÜRSEL’E SÖZ VERDİK, SADECE BUGÜNÜ DEĞİL, YARINI DA DÜŞÜNEN BİR ULAŞIM YATIRIMI YAPTIK”

Ulsan heyeti Kocaeli'ye hayran kaldı

Cinemre, “Yaz boyunca mahalle programlarımız devam edecek”

Oğuzhan Keleş: “Kentsel Dönüşüm hızımızı vites yükselterek artırmalıyız”

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Taşkın “GENÇLİĞİN GÜCÜYLE SAHADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde HASTANE BİRİM SORUMLULARINA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ VERİLDİ

İzmit Belediyesi Asırlık Çınar Evleri büyüklerimizi bekliyor!

Sanayi Tecrübesi ve Ustalık Bir Arada: ÖZERLER OTO KLİNİK’TEN KALİTELİ VE GÜVENİLİR HİZMET

Encümen ihlallere izin vermiyor

Körfez Sipahiler’de 2 kilometrelik yol yenilendi BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMDA KONFOR HAMLESİ

Teknik Direktör Selçuk İnan yönetimindeki kamp programı yüksek tempoyla sürüyor HEDEF, LİGE HAZIR VE İDDİALI BİR TAKIM

Yükleniyor

Vatan Caddesi’nde yanmayan sokak lambası bakım bekliyor

Çınarlık Meydanı’nda yaşanan üzücü kazadan acı haber geldi ERDEM ULAK KURTARILAMADI

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Şahin, “SGK, kutusu değişen ilacı artık karşılamıyor, bunun sıkıntısını emeklimiz çekiyor”

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,  “ AVRUPA YEŞİL MUTABAKATI NE DURUMDA?”

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2