Tarih: 25.04.2023 14:08

Büyükşehir’den Kentsel Dönüşüme büyük destek GÖLCÜK’TE İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir’den Kentsel Dönüşüme büyük destek

GÖLCÜK’TE İNŞAAT ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Kentsel dönüşüm projelerine ağırlık veren Kocaeli Büyükşehir, 5 ilçede çalışmalarına devam ediyor. Kentsel dönüşümde anlaşma oranları rekor seviyede

19 HA RİSKLİ ALAN ve 109.9 HA REZERV ALANDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde derin yaralar alan Kocaeli, aradan geçen zamanda yapılan çalışmalarla yaralarını sardı. Olası afetler için hazırlık yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdi. Riskli ve Rezerv Alan ilan edilen bölgelerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile koordineli şekilde Kentsel Dönüşüm çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda 19.3 Ha Riskli Alan ve 109.9 Ha Rezerv Alanda dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

GÖLCÜK MERKEZ RİSKLİ ALAN %95 UZLAŞMA

17 Ağustos 1999 Marmara depreminin merkez üstü olan Gölcük ilçesinin Merkez Mahallesi’nde bulunan yaklaşık 46.337,74 m2 yüz ölçüme sahip alan, Bakanlar Kurulu Kararı’na istinaden “Riskli Alan” olarak ilan edildi. “Riskli Alan” sınırları içerisinde 36.466 m2 büyüklüğe sahip alan 1. Etap olarak belirlendi ve çalışmalar başlatıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Gölcük Belediye Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşen iş ve işlemlere ilişkin protokol imzalandı. 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde %95 oranında anlaşma sağlandı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük Belediyesi ve Bakanlık arasında protokol imzalandı ve projeye Büyükşehir Belediyesince 100 milyon liralık sübvanse sağlandı.

GÖLCÜK’TE İHALE YAPILDI

Ocak ayında Gölcük Merkez’de yıkım işlemlerine başlandı ve sona gelindi. 327 daire, 247 iş yeri, 54 ofis ve 123 deponun ihale süreci geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Yüklenici firmaya yer teslimi yapıldıktan sonra kısa zamanda inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —