Büyükşehir’den 1 yılda 9 bin kişiye ilk yardım eğitimi
Büyükşehir, 2024 yılında 9 bin 361 kişiye ilk yardım eğitimi ve hayati önem taşıyan otomatik kalp şok cihazı (OED) eğitimi verdi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurum ve kuruluşlara yönelik ilk yardım eğitimlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda 2024 yılında Büyükşehir tarafından 9 bin 361 kişiye ilk yardım eğitimi verildi.
BESLENLME VE DİYABET BİLGİLENDİRMESİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kurum ve kuruluşlara yönelik ilk yardım eğitimlerine devam ediyor. 2024 yılında Büyükşehir tarafından genel ilk yardım ve sertifikalı temel ilk yardım olmak üzere toplamda 9 bin 361 kişiye ilk yardım eğitimi ve hayati önem taşıyan otomatik kalp şok cihazı (OED) eğitimi verildi. Eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olarak alanında uzman eğitmenler tarafından anlatılırken yine yıl içinde belirli zamanlarda düzenlenen halk sağlığı eğitimleriyle de vatandaşa beslenme ve diyabet gibi konularda bilgilendirme yapıldı.
İLK YARDIMCI KİMLİK KARTI VERİLDİ
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü’ne bağlı hemşireler tarafından gerçekleşen eğitimlerde; “Temel Yaşam Desteği”, “Tam Tıkanmalar” (Solunumum tamamen durması-Heimlich manevrası), “Yaralanmalar”, “Hayvan Isırmaları”, “Kırık-Çıkık-Burkulma”, “Sıcak Çarpması”, “Kanamalar”, “İlkyardım”, “Kalp Krizinde İlk Yardım”, “Zehirlenmeler ve “Taşıma Teknikleri” gibi konular uygulamalı olarak anlatıldı. Eğitimin sonunda İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara 3 yıl geçerliliği olan “İlk Yardımcı Sertifikası” ve “İlk Yardımcı Kimlik Kartı” verildi.
HEM TEORİK HEM DE UYGULAMALI EĞİTİMLER
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Şube Müdürlüğünce Kocaeli genelinde vatandaş ile iç içe olan toplu taşıma çalışanları başta olmak üzere pek çok mahalle ve kuruma sertifikasız halk sağlığı eğitimi de verdi. Eğitimler hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitim hemşireleri tarafından anlatıldı.
İLK YARDIM ÖĞREN, HAYAT KURTAR
Büyükşehir, verdiği ilk yardım eğitimleri ile kişileri günlük hayatta yaşanabilecek acil durumlara müdahaleye hazır hale getiriyor. Yapılan bilimsel çalışmalara göre kazalarda meydana gelen can kayıplarının yüzde 10’unun ilk 5 dakika içerisinde, yüzde 45’inin ise ilk 30 dakika içerisinde meydana geldiği belirlendi. Bu da gösteriyor ki; doğru, etkin ve zamanında sağlanacak ilk yardım uygulamaları ile birçok can kaybının önüne geçilebilir.
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: RAMAZAN BAYRAMI’MIZI TEBRİK EDİYORUM
TEMAD’DA BAYRAMLAŞMA
VALİ AKTAŞ : BAYRAMLAR HUZUR VE GÜVEN ORTAMIDIR
BÜYÜKŞEHİR, KABİRLER İÇİN ON BİNLERCE ÇİÇEK DAĞITTI
BAŞKAN SEZER :RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN
KOCAELİ’Yİ 60 SANİYEDE ANLAT, ÖDÜLÜ KAP
GASPÇILAR TUTUKLANDI!
SEDAŞ AİLESİ BAYRAM SEVİNCİNDE BULUŞTU
AKTAŞ ÇİFTİ VE BÜYÜKAKIN ÇİFTİ, SEVGİ EVLERİ İFTAR PROGRAMINDA ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞTU
BİR YASAK DAHA ! TELEFON TUTUCULARA 21 BİN TL CEZA GELİYOR...
KARTEPE’DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ GURURLA ANILDI
BÜYÜKAKIN: “ÇANAKKALE RUHU BURADA”
DEĞİRMENDERESPOR BAŞARIYA DOYMUYOR
KARTEPE’DE STK’LAR BULUŞTU
GÖLCÜK’TE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 111. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI
KENT BAYRAMLAŞMASI BİRİNCİ GÜN GERÇEKLEŞECEK
GÖLCÜK DİŞ SAĞLIĞI’NDA BİRLİK SOFRASI
GÖLCÜK CHP'DEN CAMİLERDE İKRAM, SAHURDA DAYANIŞMA
"ÇANAKKALE RUHU, İSTİKLALİMİZİN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR"
BAŞKAN BÜYÜKAKIN AFET GÖNÜLLÜLERİ İLE İFTAR YAPTI
BAŞKAN ALİ YILDIRIM SEZER İFTAR'DA SPOR KULÜP BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
MUKADDES EMANETLER BEYAZ KALPLERİ DUYGULANDIRDI
KOCAELİ’YE ÖZGÜ ÜRÜNLER HATIRA MAĞAZASI’NDA
BAŞKAN SEZER, “KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 111.YILI KUTLU OLSUN”
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’IN RUHUNU ŞEHİRLE BULUŞTURDU
İLYAS DOBRA VEFAT ETTİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, “KOCAELİSPOR ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK”
TALUS: İFTAR SONRASI SALON DIŞINDAKİ TARTIŞMA ÜZÜNTÜ YARATTI
GÖLCÜKSPOR CUMAYERİ MESAİSİNE BAŞLADI
Yükleniyor
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,28% 0,19
-
EURO
51,29% 0,99
-
GRAM ALTIN
6628,91% -3,21
-
Ç. ALTIN
11186,94% -2,43




