-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Büyükşehir’den çocuklara bisiklet ve güvenli ulaşım farkındalığı “İKİ TEKER BİR RÜYA” YOLA ÇIKTI
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “İki Teker Bir Rüya” adlı tiyatro oyunu ile hem çocuklara güvenli ve çevre dostu ulaşım bilinci kazandırmayı hedefliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, “İki Teker Bir Rüya” adlı tiyatro oyunu ile hem çocuklara güvenli ve çevre dostu ulaşım bilinci kazandırmayı hem de bisiklet kullanımı ve sürdürülebilir ulaşımı eğlenceli ve interaktif bir şekilde öğretmeyi hedefliyor.
ÇOCUKLARA GÜVENLİ VE ÇEVRE DOSTU ULAŞIM BİLİNCİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çocuklarda güvenli ve çevre dostu ulaşım bilinci oluşturmak amacıyla hazırladığı “İki Teker Bir Rüya” adlı tiyatro oyununun gösterimlerine başladı. Avrupa Birliği destekli Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUP) kapsamında sahnelenen oyun; bisiklet kullanımı, güvenli sürüş kuralları ve sürdürülebilir ulaşımı eğlenceli ve interaktif bir şekilde öğretiyor.
GELECEĞE PEDAL ÇEVİREN BİLİNÇ
Oyunun ilk gösterimi öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşti. Renkli karakterler ve keyifli sahnelerle bisiklet kullanımı, güvenli sürüş kuralları ve çevreye katkıları anlatıldı. İnteraktif sahneler sayesinde çocuklar, sahneye katılarak hem eğlendi hem öğrendi. Bisiklet yolları, koruyucu ekipman kullanımı, yaya ve araç ilişkisi ve toplu taşımanın avantajları gibi konuları çocuklara eğlenceli şekilde aktaran oyun, 2025-2026 eğitim öğretim yılının güz döneminde farklı kültür merkezleri ve salonlarda sahnelenecek.
KOCAELİ’DE 4 BİN ÇOCUĞA ULAŞACAK
Çocukların erken yaşta güvenli ulaşım kültürü kazanmasını ve çevre dostu hareketliliğin toplum genelinde yaygınlaşmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Kartepe, Başiskele, İzmit ve Çayırova ilçelerinden yaklaşık 4 bin çocuğa “İki Teker Bir Rüya” oyununu ulaştırmayı planlıyor. “İki Teker Bir Rüya”, SKUP’un vizyonu doğrultusunda doğaya saygılı, güvenli, ekonomik ve akıllı ulaşım alışkanlıklarının çocuklara kazandırılmasını amaçlıyor. Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir ulaşımın temellerinin çocuk yaşta atılacağına inanarak çalışmalarına devam ediyor.
GÖLCÜK’DE TOPLAM 154 METRUK BİNA YIKILDI
BÜYÜKAKIN ŞEHİT AİLELERİ, GAZİ VE YAŞLILAR İLE BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN YARDIMCISI OKTAY KELER TIP BAYRAMINI KUTLADI
SGK’lılar İçin Konforlu Sağlık Hizmeti: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
YENİ HIZ LİMİTLERİ İÇİN YENİ TABELALAR
UZMAN UYARIYOR: “YENİ NESİL ZAYIFLAMA İĞNELERİ SAFRA KESESİ VE PANKREASI ETKİLEYEBİLİR”
5 TRAMVAYDAN DÖRDÜNCÜSÜ RAYLARA İNDİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR
VEKİL TİPİOĞLU VE BAŞKAN YAVUZ, TUNCAY YILDIZ'I ZİYARET ETTİ
GÖLCÜK’TE İSTİKLAL MARŞININ 105 YILI KUTLANDI
BÜYÜKŞEHİR’DE HİZMETİN SAATİ YOK
GÖLCÜKSPOR İFTAR DA BİR ARAYA GELDİ
SALMAN “FATURALARINIZI MUTLAKA SAKLAYIN”
MYP GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI YAŞAR BAL'DAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ve AİLELERİNE İFTAR
BU GECEDE İYİLİĞE REHBER EDENLER BULUŞTU
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR
BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU
HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR
NUSRET’İN KAHRAMAN KOMUTANININ TORUNU ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR
ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”
BÜYÜKAKIN, TÜGVA İFTARINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
DEĞİRMENDERESPOR’DAN U10 FUTBOL TURNUVASI
165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM
AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI
VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI
FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI
HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
TRAFİK CEZASI KAOSU
TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
Yükleniyor



