Tarih: 05.06.2023 11:48

Çakmak, ‘Geleceğimiz için Çevremizi korumak zorundayız’

Facebook Twitter Linked-in

Çakmak, ‘Geleceğimiz için Çevremizi korumak zorundayız’

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, Dünya Çevre Günü münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu. Çakmak, ‘Geleceğimiz için çevremize sahip çıkmak ve onu korumak zorundayız’ dedi.  

Başkan Çakmak, ‘Birleşmiş Milletler 133 üye ülkenin katılımıyla 1972 yılında 5 Haziran Gününü “Dünya Çevre Günü” olarak ilan etti. BM tarafından başlatılan ve dünyanın bir bütün olarak gündemine bugün vesilesiyle çevreyi almasını sağlama çabası yaşanan sorunların artık coğrafi boyutları aşarak insanlığın ortak problemi haline gelmesinin sonucuydu’ dedi.

‘Çevremizi kirletmemeli, sorumluluk almalıyız’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Çakmak, ’Dünyamızın ve topraklarımızın bir miras değil, çocuklarımız için sahip çıktığımız bir emanet olduğunu idrak etmiş, çevreci kaygıları samimi bir şekilde hissetmiş ve çevreci söylemleri somut uygulamalar olarak hayata geçirmiş olmak lazım. Bu konuda hepimiz daha güzel bir dünya için sorumluluk almalıyız. Çevremizi kirletenleri uygun bir dille uyarmalıyız. Bu münasebetle Dünya Çevre Gününü kutluyor, herkesi dünyamıza ve dünya üzerinde ortak bir geleceği paylaşacağımız çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum’ dedi.


 



Orjinal Habere Git

— HABER SONU —