Tarih: 13.05.2023 19:40

Çakmak, ‘Karşılıksız tek sevgi, anne sevgisidir’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak Anneler Günü ve 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

‘Anne, en zor zamanlarda, en fedakar insandır’

14 Mayıs Anneler Günü münasebetiyle açıklamalarda bulunan Başkan Çakmak, şunları söyledi: ‘Anne, en zor zamanlarda, en fedakar insandır. Anne, öğretmendir, anne, hayatını çocuklarına adayan, yüreğinde sevgi ve sabrı taşıyan dünyanın en kutsal varlığıdır. “Cennet annelerin ayakları altındadır” hadisi şerifi, inancımızın annelere vermiş olduğu değeri ortaya koymaktadır. Karşılıksız tek sevgi, anne sevgisidir. Bu sevgiye layık evlat olabilmek için, annelerimizin kıymetini en iyi şekilde bilmeliyiz. Onlara saygıyı, hürmeti, ilgiyi, yılda bir gün değil, her gün göstermeliyiz. Annemizle geçireceğimiz zamanın sınırlı olduğu bilinci ile üzerimize düşen görevi en güzel şekilde yerine getirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyorum’ dedi.

‘Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olmalıyız’

10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle de açıklamalarda bulunan Gölcük Niğdeliler Derneği Başkanı Cemil Çakmak, ‘Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve hayatlarını kolaylaştırıcı önlemler almak, insanlık görevi olduğu gibi vazgeçilmez toplumsal sorumluluğumuzdur. Engelli olmanın bir kusur olmadığı ve hepimizin engelli olma potansiyeli taşıdığımızı düşünerek, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına duyarlı olmak, ihtiyaç ve taleplerini karşılamak ve onların günlük yaşam içinde rahatlıkla yerlerini alabilecek şartları oluşturarak, gereken ilgi desteği sağlamak, kendilerine değer verildiğini ve her zaman yanlarında olduğumuzu hissettirmeliyiz. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmayı bir insanlık görevi olarak gördüğümü, tüm vatandaşlarımızın engellilerimizi sevgi ve anlayışla kucaklamalarını, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmalarını temenni ediyor, engelli vatandaşlarımıza aileleri ile birlikte sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —