Tarih: 07.08.2017 11:16

Çanakçı, “Geçen Sene 10-15 TL Olan Kiraz Bu Sene 5 TL’ye düştü”

Facebook Twitter Linked-in

 

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı gazetemize Gölcük’teki sebze ve meyveler hakkında bilgi verdi. Çanakçı, “Geçen sene 10-15 TL olan kiraz bu sene 5 TL’ye düşmüştür” dedi.

“Bahçelerimizde bol miktarda Değirmendere fındığı bulunmakta”

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı gazetemize Gölcük’teki sebze ve meyveler hakkında bilgi verdi. Çanakçı, “2010 yılında havaların yağışlı ve uygun gitmesi meyve üreticilerini fazlasıyla memnun etmiştir. Bölgemizde yetişen kiraz, erik, elma ve armut bol miktarda bahçelerdeki yerini almıştır. Pazar yerlerindeki üretici tezgâhlarında birbirinden renkli ve güzel meyveler ucuz olarak tüketicinin ihtiyacını karşılamak üzere tezgâhlardaki yerlerini almıştır. Bu sene kiraz ortalama 5 TL tüketicinin ihtiyacını karşılamak üzere yerini almıştır. Geçen sene 10-15 TL olan kiraz bu sene 5 TL’ye düşmüştür. Bu da üretimin bolluğunu göstermektedir. Dün itibariyle Değirmendere fındığı dediğimiz taze olan fındık her yerde satılmaya devam etmektedir. Bahçelerimizde bol miktarda Değirmendere fındığı bulunmakta. Taze fındık Türkiye’ye üreticilerimiz tarafından gönderilmektedir. Bugünlerde yeni sezonda şeftali ve armutlar satışa başlamıştır. Bahçelerimizde bol miktarda bulunmaktadır. Havaların son günlerde kavurucu sıcaklara ulaşması ürün üretimine zarar verebilir. İnşallah bu sıcaklar üzüm üreticilerine pek zarar vermez.

“Üretici her zaman desteklenmeli”

Çiftçilerimizin devletten beklentisi mazot fiyatlarının diğer ülkelerde olduğu gibi çiftçilerimize ucuza verilmesi. İlaç ve gübre fiyatlarının düşürülmesi, teşvik yoluyla ucuzlatılması. Üretici her zaman desteklenmeli. Diğer ülkelerde çiftçilerin desteklendiği oranlarda Türk çiftçilerinin destek kapsamının genişletilmesi. Sezon itibariyle açıklanacak olan fındık taban fiyatının hükümet tarafından açıklanılmasını bekliyoruz. 2016 yılında 15 TL belirlenen fındık taban fiyatı bugünler itibariyle 9-10 TL’ye düşmüştür. Fiyatların bu oranda oluşması çiftçimize zarar vermektedir. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istiyoruz. 2017 yılı fındık taban fiyatının en az 17 TL olmasını beklemekteyiz. 17 TL’nin altında oluşan bu fiyat çiftçimizi mağdur edecektir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —