Tarih: 23.01.2019 13:30

Çarşamba Pazarında fiyatlar aldı başını gidiyor PATLICANIN KİLOSU 12 LİRA

Facebook Twitter Linked-in

Çarşamba Pazarında fiyatlar aldı başını gidiyor

PATLICANIN KİLOSU 12 LİRA

İlçemizde Dumlupınar mahallesinde kurulan ve Gölcük’ün en büyük ve en uygun semt pazarı olarak bilinen Çarşamba pazarında fiyatlar aldı başını gidiyor. Çarşamba pazarında bu hafta rekor 12 lira ile patlıcan oldu.

Vatandaşlar, “Bu fiyatlarla alışveriş yapacak gücümüz yok”

Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde semt pazarları bile artık lüks olmaya başladı. İlçemizin en büyük ve en uygun semt pazarı olarak bilinen Çarşamba pazarında bu hafta fiyatlar yine el yakıyordu. Yaz sebzelerinin fiyatlarının yüksel olmasının normal olduğunu ifade eden vatandaşlar kış sebze ve meyvelerinde ki fiyatların aşırı yükselmesinden dolayı dert yandı. Kış aylarının en çok tercih edilen sebzesi olan ıspanağın bile 7-8 liradan aşağı olmadığını ifade eden vatandaşlar “Bu fiyatlarla sadece pazarda geziyoruz ve iki üç parça bir şey alarak evimize gidiyoruz. Bu fiyatlarla alışveriş yapacak gücümüz yok” dediler.

Erdoğan, “Antalya ve Alanya’da ki yaşanan sel felaketi hem esnafı hem de vatandaşı perişan etti”

Uzun yıllardır pazarcılık yaptığını ifade eden Nahit Erdoğan bu haftaki Çarşamba Pazarını değerlendirdi. Erdoğan yaptığı açıklamada, “Çarşamba pazarı gibi birçok pazarda satışlarımız çok durgun. Antalya ve Alanya’da ki yaşanan sel felaketi hem esnafı hem de vatandaşı perişan etti. Patlıcan Hal’de 10.50, biz pazarda 12 liraya zor satıyoruz.  Bu fiyatlardan herkes rahatsız ve bu konuda çokta haklılar. Bu durum nereye kadar gidecek çok merak ediyoruz.  Sel bütün seraları yıktı geçti.  Ürün yok hatta bu nedenle biz 2 hafta pazara çıkamadık şimdi mal var ama alacak müşteri yok denecek kadar az. İnşallah önümüzde ki haftalarda fiyatlar düşer de bizde doğru düzgün satış yapabiliriz” dedi.

Kumsar, “Üretim yerlerinde soğuk hava ve sel felaketinden dolayı ürünler büyümedi ya da az oldu”

Erol Kumsar, “Havaların soğuk olması bizim satışlarımızı ciddi anlamda düşürdü. Üretim yerlerinde soğuk hava ve sel felaketinden dolayı ürünler büyümedi ya da az oldu. Bu nedenle kış sebzeleri olduğu halde fiyatlar biraz yüksek.  Tabi ki marketlere oranlar fiyatlar % 30 daha ucuz. Bu geçici bir dönem Antalya yöresinde havaların ısınması ile sebze fiyatlarında ciddi anlamda fiyatlar düşecektir” dedi.

Çarşamba Pazarındaki sebze meyve fiyatları

Patlıcan 10-12 lira, kabak 7 lira,  salatalık 7 lira, çeri 6 lira,  domates 5 lira,  mandalina 3. 5 lira, havuç 4 lira,  pırasa 6 lira,  ıspanak 5-7 lira, nar 5 lira,  elma 3.5 – 4 lira,  portakal 1.5 -2.5 lira,  mantar 10 lira, armut 2.5 lira, yerli muz 8 lira,  ayva 3 lira, biber 10-12 lira, kivi 6 lira,  patates 3 -4 lira, soğan 4 5 lira,   taze soğan 4 lira, kıvırcık 4- 5 lira,  maydanoz 2 lira,  roka 2 lira, dereotu 2 lira, pazı 3  lira, kereviz 5 -7 lira, mor lahana 4- 5- 6 lira,  nane 2 lira, brokoli 6 lira,  turp 3.5 lira, beyaz lahana tane 6 -7 lira, karnabahar kilo 7 lira – tane 8 lira, Brüksel Lahanası 10 lira, dolmalık biber 12 lira,  kapya biber 12 lira,  bakla 14 lira, çilek 15 lira,  pancar 4 lira, yer elması 4 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —