Tarih: 13.11.2023 14:06

Çelik, “Gazze’de Gözyaşları dinmeli”

Facebook Twitter Linked-in

Çelik, “Gazze’de Gözyaşları dinmeli”

Gürcü Kafkas Kültür Evi Derneği ve Otantik Folklor Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Safet Çelik, ilçemizde bulunan STK ve Oda Başkanları ile bugün Gölcük Sanat Galerisi’nde bir araya gelerek Gazze’de yaşanan vahşete bir son verilmesi için adım atmak istediklerini belirtti.

 STK ve Oda Başkanları ile bir araya gelecek

İsrail’in Filistin’e uyguladığı insanlık dışı saldırısında en çok çocukların ve sivil vatandaşların etkilendiğini ifade eden Başkan Çelik bu vahşete bir son verilmesi için Gölcük’ten bir adım atmak istediklerini ifade ederek, bugün Sanat Galerisi’nde STK ve Oda Başkanları ile bir araya gelecek. Gölcük’ten bir heyet olarak Gazze’ye gitmek istediğini dile getiren Başkan Çelik, bölgede barış adına zeytin ağacı fidanı dikmek istediklerini belirtti.

 “Barış adına bölgede zeytin ağacı fidanı dikmek istiyoruz”

Gürcü Kafkas Kültür Evi Derneği ve Otantik Folklor Gençlik Spor Kulübü Derneği Başkanı Safet Çelik, yaptığı açıklamada, “İlim çağında Gölcük ilçesinde saygı değer sivil toplumu temsil eden derneklere yönetim kurulu başkanları ile istişare toplantısına çağrıda bulunduk. Filistin Gazze’de İsrail’in yapmış olduğu çatışmalarda öncelikle yeni dünyaya gözlerini açan çocuklar dahil bütün sivillerin bu çatışmada hayatların kaybetmekteler. Karşılıklı çatışmalarda her iki tarafta sivillerden kayıplar vermekteler. Bu kavgayı durdurun demek için biz sivil topluma bağlı dernek başkanları ile yetkililer olarak tarafsız bir ortamda toplanılıp devletimizden izin almamız halinde çatışma bölgesine gidilmesini talep edeceğiz. Allah’ın izniyle böyle karar çıkartırsak heyet olarak önce Filistin’e ziyaretler yaparak ara bölgede  ilk hastane ziyaretler yaparak uygun bir yerde barış adına zeytin fidanı dikmek istiyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —