Tarih: 04.06.2021 10:11

Çelik, ‘Güzel bir gelecek için çevremize sahip çıkmalıyız’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcük Otantik Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Gürcü Kafkas Kültür Evi Derneği Başkanı Safet Çelik, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

Başkan Çelik, ‘Birleşmiş Milletler 133 üye ülkenin katılımıyla 1972 yılında 5 Haziran Gününü “Dünya Çevre Günü” olarak ilan etti. BM tarafından başlatılan ve dünyanın bir bütün olarak gündemine bu gün vesilesiyle çevreyi almasını sağlama çabası yaşanan sorunların artık coğrafi boyutları aşarak insanlığın ortak problemi haline gelmesinin sonucuydu’ dedi.

‘Çevremize karşı sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz’

Açıklamalarını sürdüren Başkan Çelik,’Dünyamızın ve topraklarımızın bir miras değil, çocuklarımız için sahip çıktığımız bir emanet olduğunu idrak etmiş ve çevreci kaygıları samimi bir şekilde hissetmiş, bu kaygıları izole etmek için yatırımlarını ve yükümlülüklerinden daha fazlasını eksiksiz tamamlamış, çevreci söylemleri somut uygulamalar olarak hayata geçirmiş olmanın huzur ve gönül rahatlığıyla Dünya Çevre Gününü kutluyor, herkesi dünyamıza ve dünya üzerinde ortak bir geleceği paylaşacağımız çevreye karşı sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —