Tarih: 22.10.2023 13:27

Çelik’ten Şehit Cengiz Topel İlkokulu öğrencilerine konferans verdi ‘AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR’

Facebook Twitter Linked-in

Çelik’ten Şehit Cengiz Topel İlkokulu öğrencilerine konferans verdi

‘AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR’

Gölcük Gürcü Kafkas Kültür Evi Derneği Başkanı Safet Çelik, Değirmendere Şehit Cengiz Topel İlkokulu Öğrencilerine ‘Doğa İçin El Ele’ Projesi kapsamında önemli bir konferans verdi. Çelik, orman ve çevrenin önemini dile getirerek, özellikle yaz aylarında meydana gelen orman yangınlarını önleme konusunda öğrencilere altın değerinde bilgiler verdi.

200 öğrenci katılım sağladı

Okulun Toplantı Salonu’nda yapılan Konferansa Değirmendere Şehit Cengiz Topel İlkokulu Müdürü Güney Yılmaz, Öğretmenler ve 200 öğrenci katılım sağladı.

Orman yangınlarının nedenlerine değinildi

Başkan Çelik, Konferansta genel olarak şu bilgileri verdi: ‘Özellikle yaz aylarında çıkan orman yangınlarının nedenlerini belirttik. Ormana gelip piknik yapan vatandaşlarımızdan bazılarının cam vb. şişeleri piknik yaptıkları ormanlık alana bırakmaları da yangına sebep olmaktadır. Yakılan ateşlerin söndürülmeden bırakılması, ormanlık alanda bırakılan cam ve şişe kırıkları güneş ışınlarının yansıması sonucu yangına yol açmaktadır. Ormanlık alanlarda meydana gelen trafik kazaları sonucu araçların camlarının kırılması ve ortaya saçılan bu parçalarda mutlaka temizlenmel. Ormanlık alanda yürüme esnasında yanıcı maddeler (Sigara, ateş vb.) eşyaları gelişigüzel atmamalıyız. Söndürülmemiş her yanıcı madde orman yangılarına sebep vermekte. İnce iğne yapraklı ormanlarda yangın çıkma riski daha yüksek. Onun için çok dikkatli olmalıyız.  Doğayı korumak adına öncelikle doğayı kirleten fabrika ve sanayi kuruluşlarının mutlaka kirli atıklarını arıtmadan doğayı bırakmamalarını takip etmek gerekir. Çevreye duyarlı olmayanları uygun bir dille uyarmalıyız. Unutmayalım! Doğa sadece bizim değil. Doğa biz ve bizden sonraki nesillerinde malı. Doğa içerisindeki bütün canlılarında hakkı.  Doğa İçin El Ele, Sağlıklı Yaşam İçin El Ele’ dedi.

Öğrenciler sordu, Çelik cevapladı

Konferans öğrencilerin soru cevapları ile devam etti ve çekilen fotoğrafların ardından sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —