Tarih: 05.04.2020 11:59

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel “GÜN BELİRSİZLİĞİ YÖNETME VE BİRLİK OLMA ZAMANIDIR”

Facebook Twitter Linked-in

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel

“GÜN BELİRSİZLİĞİ YÖNETME VE BİRLİK OLMA ZAMANIDIR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel ülke ve ilçe gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel yaptığı açıklamada Coronavirüs ile mücadele ettiğimiz şu günlerde, “ Gün belirsizliği yönetme ve birlik olma amanıdır” dedi.

“Hükümet bu süreçte vatandaşının daha çok yanında olmalıdır”

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel yaptığı açıklamada, “ Çin’in Wuhan kentinde ilk kez ortaya çıkan ve  tüm dünyayı etkisi altına alan coranavirüsü’nün (covıd-19 ) belirsizliği hala sürerken bir belirsizlikte maalesef ama maalesef ülkemizde de devam etmektedir. Yetkililer vatandaşlarına evde kal diyor, saygıyla karşılıyorum ve doğru olduğu konusunda hem fikirim, bu durumun önümüzdeki günlerde hastanelerde yığılmanın önüne geçerek, sağlık sistemimizin çökmemesi ve hastalığın yayılmaması için yapılan doğru bir mücadele olduğunu biliyor ve destekliyorum. Ama böyle bir ortamda herkeste bir korku ve panik havası almış başını gitmektedir. Çünkü bizim ülkemizde çalışamadığı zaman evine ekmek götüremeyecek, evde kaldığı süreçte gelecek olan faturalarını ve kirasını ödeyemeyecek, işçi, esnaf, çalışmak zorunda kalan emekli ve dar gelirli insanlarımız olduğunu galiba bu hükümet unutuyor. Bu durumda olan vatandaşlarımız için belirsizliği ortadan kaldıracak bir önlem alındığı konusunda açıklamalar duymadık ve galiba böyle giderse de duyamayacağız. Millet can derdine düşmüş, yarının ne olacağını bilmeden korku içinde daha sıkı önlemlerin alınmasını beklerken, bizi yönetenlerin şu an için elzem olmayan kanal İstanbul projelerinin ihale işleri gibi işlerle uğraşması çok ta vatandaşlarımızın yararına olmadığı gerçektir. Çünkü mecburiyetten bir çok iş kolunun faaliyetleri durdurulmuş, durdurulmayan esnafta kredisini, çekini, kirasını ve giderlerini düşünerekten dükkanını açmakta ama buna rağmen bitme noktasına gelmiştir. Salgın korkusuyla halk evlere kapanmıştır. Dükkanı kapatılan esnaf, kapanmalardan ve işsizlikten işten çıkarılan çalışanlar, günlük işlerle geçinmeye çalışan vatandaşlarımız ne yazık ki artık yarınlarını düşünememektedir” dedi.

“Diğer devletler vatandaşına, bizim vatandaşımız ise hükümete deste oluyor”

Sözlerine devam eden başkan Gürel, “Bu zor şartlarda olmamıza rağmen Finansal arajmanlar (Bankalar, kurumsal firmalar, su, elektrik ve doğalgaz vb.) faturalarını, kredilerini, kredi kartlarını tahsil etme derdine düşmüştür. Dolayısıyla Kira gelirleriyle geçinen vatandaşlarımızda haliyle kiralarını tahsil etme derdindedir. Sosyal Devlet statüsünde bir çok ülke vatandaşlarına karşılıksız yardım elini uzatmış, hatta Kanada Başkanı Trudeau halkına “ Parayı düşünmeyin, işimi kaybederimi düşünmeyin, siz sağlığınızı düşünün. Para bizim işimiz. Size destek olmak için 83 milyar dolar ayırdık. Bu da gelirimizin sadece %3’ü” demiştir. Ama bizim ülkemizde Sosyal Devlet yapısındayız diyen hükümet, kaynak sıkıntımız yok deyip, 14 ülkeye de yardım yaptığını ve vatandaşımıza destek olma bağlamında sadece 100 milyar TL (14 milyar dolar) ayırdığını söyleyip, sonrasında da “Biz bize yeteriz “ deyip yardım ve bağış kampanyası düzenlemiş, yine yükü vatandaşlarının sırtına yüklemiştir. Kendi derdine derman arayan sıkıntıdaki vatandaşlarımıza da bankalar aracığılıyla faizle para kullandırma derdine düşmüştür. Bir umutla gününü kurtarmak için kredi çekebilmek ve borçlarını yapılandırmak için bankalara müracaat eden halkımızda hayal kırıklığına uğramış, yüklü bir faizle karşı karşıya kalmıştır” dedi.

“Zaman birlik olma, ortak akıl ve payda da buluşma zamanıdır”

Açıklamalarına devam eden başkan Gürel, “İşte böyle zor ve ağır şartlarda yaşam savaşı veren insanlarımıza destek olmak üzere hiç olmazsa bizler ilçemizde bir araya gelelim. Bu sebeple Belediye Başkanımız, İlçemizdeki bütün Siyasi İlçe Başkanları, Oda Başkanları bir araya gelip, ne yapabilirizi masaya yatırmalı ve gelecek planları yapmalıyız. Çünkü her kurum ( belediye, siyasi partiler, dernekler) kendi yardım paketlerini hazırlama derdinde. Ama bunlar tamamen günü kurtarma hazırlıkları. Peki yarın ne olacak, bu nereye kadar gidecek belli değil. Devlet memurları, kamu işçileri, askeri kesim ve emekli kesim maaşlarını almaya devam ederken. Küçük esnafımız, işsizimiz ve gündelik işlerle geçinen kesimimiz ne olacak.  Bu durumda yarının planlamasını yapmak gerekmektedir. Çünkü hastaneler tıka basa dolmuş, halk perişan bir vaziyetteyken biz siyasilerin siyaset yapma lüksü kalmamıştır. Zaman birlik olma zamanıdır. Ortak akıl ve payda da buluşma zamanıdır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —