Tarih: 31.08.2021 13:16

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel ‘ZİNCİR MARKETLER KIRTASİYE ÜRÜNLERİ SATMAMALI’

Facebook Twitter Linked-in

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel

‘ZİNCİR MARKETLER KIRTASİYE ÜRÜNLERİ SATMAMALI’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel geçtiğimiz gün kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinliklerinde Gölcük halkının katılımın az olmasının kendilerini derinden üzdüğünü ifade ederek, “ Milletimizi var eden bayramlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor” dedi.  

“Daha coşkulu bir kutlama olmasını dilerdik”

Başkan Gürel 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99 yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada  “Milletimizin işgal kuvvetlerine karşı mücadelesindeki Zafer Haftası’nın başlangıcı olan Büyük Taarruz’un 99. yılında, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere cumhuriyetimizin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Bizlerde bu kutlu zaferin 99. Yıl dönümünde Millet İttifakı olarak düzenlenen programlara katılmamızın yanı sıra Atatürk Anıtı’na çelenk sunumumuzu gerçekleştirerek 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en güzel şekilde kutladık. Yalnız bizi üzen bir durum vardı ki gerek Anıtpark’ta ki çelenk sunma programında gerekse Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde gerçekleştirilen bayram töreninde Gölcük halkının katılımının çok az olması bizleri gerçekten çok üzdü. Bizler isterdik ki daha coşkulu bir şekilde Zafer Bayramımızın 99. Yıl dönümünü kutlayalım. ” dedi.


“Memur ve memur emeklisine verilen bu zam, adeta sadaka mahiyetindedir”

Başkan Gürel geçtiğimiz hafta memurlara yapılan zam konusunda da düşüncelerini dile getirerek, “Gerçek manada yüzde 40-50’lerde seyreden enflasyon karşısında, memur ve memur emeklisine yapılacak olan yüzde 5+7’lik zam, inanıyorum ki memurlarımızı tatmin etmemiştir. Çünkü elektriğe yapılan yüzde 15, doğalgaza yapılan yüzde 12’lik zamlar karşısında memurlarımıza verilen bu zam, oldukça komik kalmaktadır. Hükümet, vatandaşımızın gelir düzeyini yükselteceği yerde yandaş şirketlerinin gelirini yükseltme eğilimindedir. Bugün işsizliğin devamlı yükseldiği, birçok iş yerinin kepenk kapattığı, ekonominin iflas ettiği bir ortamda memur ve memur emeklisine verilen bu zam, adeta sadaka mahiyetindedir. Sanki elektrik, su ve doğalgaza hiç zam yapılmamış, kira artış oranları sıfıra çekilmiş bir ortamdayız ki herhalde bu hükümet, memuruna ve memur emeklisine bu zammı layık gördü” dedi.


“Halkımızın da ucuz diye kalitesiz ve sağlığa zararlı bu ürünlerden kaçınması gerekir”


Başkan Gürel pandemi nedeniyle büyük bir sekteye uğrayan kırtasiye sektörünün tam hareketleneceği dönemde zincir marketlerin kırtasiye ürünleri satmasının hiç uygun olmadığını ifade ederek, “Bir buçuk sene boyunca, pandemi döneminde kapalı olan okullarımız nedeniyle kırtasiye esnafımız, neredeyse iflas bayrağını çekmekteydi. Onların, kendini toplama zamanı olan okulların açılmasını dört gözle beklediği bir dönemde, zincir marketlerin de kırtasiye işine girmesi, yıllardır dile getirmemize rağmen esnafımıza darbe vurmaktadır. Bunların bir an önce düzenlenip esnaflarımızın korunması gerekmektedir. Halkımızın da ucuz diye kalitesiz ve sağlığa zararlı bu ürünlerden kaçınması gerekir” dedi.


“Ziyaretlerimizde de erken seçimin istendiğini sezinliyoruz”


Başkan Gürel açıklamaların sonunda erken seçim konusunda düşüncelerini dile getirerek, “Örgütler olarak seçimler olmamasına rağmen halkımızın içine karışarak sorunları bizzat dinlemekteyiz. Bu çalışmalarımızda milletvekillerimiz de bizlere destek vermektedir. Bu bağlamda Kocaeli Milletvekilimiz Sayın Tahsin Tarhan’ın da katılımı ile ilçemizde bir dizi ziyarette bulunduk. Devamını da getireceğimiz bu ziyaretlerimizi Saraylı, Örcün, Yukarı Değirmendere, Halıdere, Ulaşlı, İhsaniye ve Hamidiye mahallelerimizde gerçekleştirdik. Halkımızdan olumlu yönde dönüşler alarak adeta erken seçimin kaçınılmaz olduğunu sezinledik. Bu çalışmalarımızı parça parça, tüm mahalle ve muhtarlarımızı ziyaret ederek tamamlayacağız. Her muhtarımıza öncelikle uğrayıp sorunlarını en yetkili ağızdan dinleyeceğiz” diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —