Tarih: 30.12.2020 14:28

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri “2021 YILININ SAĞLIK GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Facebook Twitter Linked-in

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri

“2021 YILININ SAĞLIK GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, haftalık olağan basın açıklamasında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri, “2021 yılında tüm bu olumsuzluklardan arınmış sağlıklı, mutlu, huzur içerisinde, kardeşçe yaşayabileceğimiz yeni bir yıl olsun” dedi.

“Çalışma sırasında suların beklenildiği gibi kesilmemiş olması bizleri sevindirdi”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri yaptığı açıklamada, “Dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınıyla mücadele ederek geçirdiğimiz 2020 yılının son günlerini yaşamaktayız. Salgın hastalıkların, doğal afetlerin, ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu yılda ümidimiz, 2021 yılında tüm bu olumsuzluklardan arınmış sağlıklı, mutlu, huzur içerisinde, kardeşçe yaşayabileceğimiz yeni bir yıl olsun. Salgınla mücadelemizin ciddiyetini koruduğu bugünlerde, hijyenin büyük önem taşıdığı bir zamanda TCDD’nin yürüttüğü hızlı tren hattı inşaatı nedeniyle Kocaeli genelinde iki gün boyunca su kesintisi yapılması, halk sağlığı açısından risk teşkil etmektedir. Pandemi döneminde olmamıza rağmen kesinti süresinin son anda azaltılması ve ilçemizde birçok mahallede suların kesilmemiş olması  olumlu bir adımdır. Vatandaşlarımızı su konusunda fazla mağdur etmedikleri için yetkililere bu konuda teşekkür etmek istiyorum” dedi.

“Asgari ücreti yetersiz bulduk”

“Türk-İş’in araştırmasına göre 2020 Kasım ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapılması gereken aylık gıda harcaması tutarı, yani açlık sınırı 2 bin 516 lira 67 kuruştur. Çalışanların iş güvencesi ve gelir kaynağında yaşanan olumsuzlukların giderek artış gösterdiği ve yetersiz belirlenen asgari ücretli milyonlarca çalışan ailesiyle birlikte günlük yaşamını sürdürmeye çalışırken, açıklanan asgari ücretin tüm bunlar göz önünde bulundurularak zorlu ve hayati bir yılı büyük gayret ve özveri ile geride bırakan vatandaşımıza merhem olan ve umut vaat eden bir miktarda olmasını beklerdik” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —