Tarih: 25.01.2022 12:48

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA KISITLAMA KABUL EDİLEMEZ’

Facebook Twitter Linked-in

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

‘ELEKTRİK VE DOĞALGAZDA KISITLAMA KABUL EDİLEMEZ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, haftalık olağan basın açıklamasında ülke ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.  Başkan İşeri Elektrik ve Doğalgaza yapılan fahiş zammın ardından gündeme gelen kısıtlamanın kabul edilir olmadığını ifade etti.

“Vatandaşlar faturalarını nasıl ödeyeceklerini düşünmekte”

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları haftalık olağan toplantılarını parti binalarında CHP İlçe Kadın Kolları  Başkanı Mine İşeri’nin başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantı öncesi gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan İşeri,  haftalık elektrik ve doğalgaz fiyatları ve bu konuda yeni gündeme gelen kısıtlamalar ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamlardan sonra vatandaşlar faturalarını nasıl ödeyeceklerini düşünürken gündeme gelen kısıtlamanın vatandaşların düşündürdüğünü ifade etti.  

“Doğalgaz ve elektrik kısıtlaması, vatandaşları düşündürmektedir”

Başkan Mine İşeri konu hakkında yaptığı açıklamada, “Zorlu kış günlerini yaşadığımız bu süreçte vatandaşımız, yüksek gelen elektrik ve doğalgaz faturalarını nasıl ödeyeceklerini düşünürken bir de doğalgaz ve elektrik kısıtlaması, vatandaşları düşündürmektedir. Doğalgaz çevrim santrallerine verilen gazda sıkıntı söz konusu olunca elektrik kesintisinin sınırlı kalmayacak, mesken ve ticarethanelere kadar uzanacaktır. İran’ın gaz akışını durdurması üzerine BOTAŞ’ın sanayiciye verdiği doğalgazda önce kısıtlamaya, sonra tarife değişikliğine gitmesi ve kesintinin ne kadar süreceğinin bilinmemesi, büyük endişeye yol açmaktadır. Umudumuz, hasar büyümeden ve üretim daha fazla kesintiye uğramadan bu sorunun çözülmesidir.

“Ocak ayı, çok acılı ve hüzünlü bir ay”

Sözlerine devam eden Başkan İşeri,  “ Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te Ankara’da, Karlı Sokak’taki evinin önünde arabasına konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi. Bugün hala cinayetin failleri yakalanamamıştır. Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti savunucusu Gazeteci Yazar Uğur Mumcu, gerçeklerin ve doğruların üzerine korkusuzca gidip özgürlüğün simgesi ve cumhuriyetin sesi olmuştur. Onun aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır. Yolsuzluk iddiaları, yasadışı örgütler ve bunların bağlantılarına ilişkin çalışmalarıyla bilinen Uğur Mumcu, ‘Dün sabaha değin araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız. Öyleyse vurun parçalayın’ diyecek kadar da cesurdu. Bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan, Türk halkında derin izler bırakan alçakça bir suikast sonucu kaybettiğimiz Uğur Mumcu’yu saygı ve minnetle anıyoruz. Ocak ayı, çok acılı ve hüzünlü bir ay. Yine bir 24 Ocak, yıl 2001. Ali Gaffar Okkan, Diyarbakır Emniyet Müdürü iken faili halen meçhul olan bir suikast sonucunda hayatını kaybetti. Terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele veren Ali Gaffar Okkan’ın, Diyarbakır’da halkla bütünleşmiş, hizmetleriyle gönüllerde taht kurmuş ve en büyük hayalinin Uğur Mumcu suikastını aydınlatmak olduğu bilinmektedir. Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı ve beraberinde şehit olan polis memurlarımızı da saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —