Tarih: 18.01.2022 12:32

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ESNAFLARIMIZ KEPENK KAPATMAYA DEVAM EDİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, haftalık olağan basın açıklamasında ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri esnafın her geçen gün daha sıkıntı içine girdiğini ifade ederek, “Her geçen gün işyeri kapatan esnaf sayımız, daha da artmaktadır” dedi.

 “Başkan Necmi Kocaman ve yönetimini kutluyorum”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,  Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın olağan kongresi, esnafın durumu ve 16 Ocak Basın Onur Günü ile ilgili olarak düşüncelerini dile getirdi. Başkan İşeri, açıklamasında “Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası 19. Olağan Kongresi, 15 Ocak Cumartesi günü Gölcük Belediyesi Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi. Mevcut Başkan Necmi Kocaman ve Başkan Adayı Tuncay Yıldız arasında yapılan seçimde Başkan Necmi Kocaman güven tazeleyerek Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na yeniden başkan seçildi. Yeniden göreve gelen Başkan Necmi Kocaman ve yönetimini kutluyor, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum. Gölcük ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

“Her geçen gün işyeri kapatan esnaf sayımız, daha da artmaktadır”

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na değinmişken esnafımızın ekonomik kriz yüzünden yaşadıkları sıkıntılara kısa da olsa değinmek istedim. Ekonomik kriz ve piyasalarda yaşanan güvensizlikleri, esnafımızı iflasın eşiğine getirmiştir. Ardı ardına yapılan zamlar karşısında esnaf, dükkanında bugün sattığı ürünü yarın aynı fiyatla yerine koyamamakta, elektrik ve doğalgaza gelen zamlar yüzünden dükkan giderlerini karşılayamamaktadır. Kredi çekerek ayakta durmaya çalışan esnafımız zor günler yaşamaktadır. Her geçen gün işyeri kapatan esnaf sayımız, daha da artmaktadır. Bununla birlikte işsizlik de artmıştır. ‘Esas meselemiz işsizlik, vallahi açım ben’ diye isyan eden yurttaş, salondan atılıp kaderi ile baş başa bırakılmaktadır. Yoksulluk, kader değildir. Bu ülkenin doğru yönetilmediğinin göstergesidir” dedi.

‘16 Ocak Basın Onur Günü’nün 99. Yıl dönümünü  kutluyorum’

Başkan İşeri, açıklamasının sonunda “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit’te Av Köşkü olarak bildiğimiz Kasr-ı Hümayun’da dönemin ileri gelen gazetecileri ile yaklaşık 6 saat süren bir basın toplantısı yapmıştır. Toplantıda ilk kez mecliste kadın vekillerin olması, Ankara’nın başkent ilan edilmesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin geleceğine yönelik hedeflerini anlatıp yol haritasını belirleyerek Cumhuriyet ile ilgili fikirlerini ilk olarak gazetecilerle paylaşarak basına ne kadar değer verdiğini de göstermiştir. Cumhuriyetimizin kuruluşunda basın mensuplarımıza verilen bu değer, ilk olarak 1986 yılında Basın Onur Günü olarak kutlanmaya başlanmış ve günümüze kadar gelmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 16 Ocak’ta İzmit’te düzenlediği ilk ve tek basın toplantısının 99. yıldönümünde, tüm basın emekçilerinin 16 Ocak Basın Onur Günü’nü kutluyorum” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —