Tarih: 13.06.2023 13:50

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri “YEREL SEÇİMLERİN KAZANANI BİZ VE HALKIMIZ OLACAK”

Facebook Twitter Linked-in

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri

“YEREL SEÇİMLERİN KAZANANI BİZ VE HALKIMIZ OLACAK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, haftalık açıklamasında önemli konulara değindi. Gerek parti gerekse de CHP İlçe Kadın Kolları olarak yerel seçime yönelik olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Başkan İşeri, “Yerel seçimlerin kazananı biz ve halkımız olacak” dedi.

Her 2 çocuk işçiden birisi tehlikeli işlerde çalıştırılıyor”

  CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ilk açıklamasını 12 Haziran Çocuk Hakları Günü hakkında gerçekleştirdi. Başkan İşeri, konu hakkında yaptığı açıklamada, “12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü’nü geride bıraktık. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), 2002’de çocuk emeğine ve onu ortadan kaldırmak için gerekli çabalara dikkat çekmek amacıyla bugünü Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü ilan etti. Çocuk ‘gelin’, çocuk ‘tutsak’, çocuk ‘işçi’, çocuğun bir türlü olamadığı tek şey kaldı: ‘Çocuk’. Çocuk işçiye hayır, oynaya oynaya büyüsün çocuklar. Çocuklarımızın okul sıralarında, parklarda olmak yerine çocuk işçi olmalarını asla kabul etmiyoruz. Çocuk işçiliği ile mücadele alanında farkındalık yaratıp çözümlere katkı sağlayabilmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çocuk emeği sömürüsüne derhal son verilmeli, çocuk işçiliği tamamen yasaklanmalıdır. Her 2 çocuk işçiden birisi tehlikeli işlerde çalıştırılıyor. Çocuklar çalışırken ölüyor. Yoksulluk, ekonomik sıkıntılar, göç, geleneksel bakış açısı ve eğitim olanaklarının yetersizliği sonucu çocuk işçiliği artmaktadır” dedi.

“Her şeyin başı eğitimdir”

2022-2023 Eğitim Öğretim döneminin sonuna geldiğimizi ifade eden Başkan İşeri, “Ülkemiz genelinde 2022 – 2023 Eğitim – Öğretim Yılı’nın ikinci döneminin artık son günlerini yaşamaktayız. Bir yıl boyunca okullarına giderek eğitimlerini alan öğrencilerimiz, artık bu yoğun takvimi Cuma günü bitirecek ve Eylül ayındaki yeni eğitim – öğretim dönemine kadar mola verecekler. Öğretmenlerimiz, geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi en iyi şekilde eğitebilmek adına ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Bir dönem boyunca yorulmadan eğitim veren, çocuk ve gençlerimizi geleceğe hazırlayan öğretmenlerimize, eğitim camiasındaki herkese ne kadar teşekkür etsek azdır. Her şeyin başı eğitimdir. Eğitim ailede başlar, okulda devam eder. Evde öğrendiklerimiz, okuldaki eğitimle şekillenir. Doğru bir eğitim, kişinin doğru bir şekilde gelişmesinde oldukça önemlidir. Bu vesile ile ikinci dönemin sonunda tatile girecek öğretmen ve öğrencilerimize iyi bir tatil geçirmelerini diliyoruz” dedi.

“Önümüzdeki yerel seçime kadar yine harıl harıl çalışacağız”

Başkan İşeri son olarak 2024 yılında gerçekleşecek olan yerel seçimlere yönelik çalışmalara başladıklarını ifade ederek, “Mayıs ayında gerçekleştirilen seçimlerin ardından ülkemiz genelinde bir sonraki seçime hazırlanmaya başladık. Gerek parti gerekse de biz CHP İlçe Kadın Kolları olarak yerel seçime yönelik olarak çalışmalarımızı gayretle sürdüreceğiz. Önümüzdeki yerel seçime kadar yine harıl harıl çalışacağız, halkımızın yanından bir gün olsun ayrılmayacağız. İki dönem boyunca kıl payı kaçırdığımız belediye başkanlık seçimini önümüzdeki sene kazanmak adına elimizden geleni yapacağız. İnanmak, başarmanın yarısıdır diyoruz ve bu seçimin kazananı da halkımızla birlikte biz olacağız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —