CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘EMEKLİ MAAŞLARI ASGARİ ÜCRETE GELMELİ’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, ülke ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, 3 Ocak’ta belli olacak olan emekli maaşlarının en az asgari ücret seviyesine çıkartılması gerektiğini ifade etti.
“En düşük emekli maaşı asgari ücrete eşitlenmeli”
CHP İlçe Başkanı Fikret Güreli, ‘Acısıyla tatlısıyla 2021’ i geride bırakmak üzereyiz. Bu süreçte covid salgınıyla mücadele ederken ekonomik sıkıntılarla baş etmeye çalışarak bir yılı daha bitirdik. Bu süreçte hükümetin ekonomideki başarısızlığı da eklenince paramız adete pula dönüştü. Ülkemize karşı bir güvensizlik ortamı doğdu. Bütün asgari ücretli ve emeklilerin maaşlarında ki iyileştirmeler neticesinde asgari ücrete yapılan % 50’lik zam bile karşılığını bulamamıştır. 2021 Ocak ayında açıklanan asgari ücret 384 Dolar’a tekamül ederken asgari ücretin açıklandığı günde baz alındığında 285 Dolara gerilediği görülmüştü. Dolayısıyla daha önceden de belirttiğimiz gibi en düşük emekli maaşının da bu asgari ücretle eşitlenmesi emeklilerimizi de bir nebze olsa rahat geçinmelerine katkıda bulunacaktır” dedi.
“Faizi düşürdük, faize karşıyız” demesine rağmen hangi faizi düşürdü belli değil”
Sözlerine devam eden Başkan Gürel, “Dolar’ın 18 lirayı geçmesiyle birlikte iyice fakirleşen ülkemizde 1970’li yıllarda da uygulanan döviz kur garantili mevduat sistemine geçilmiş ve bütün döviz ve altında ki düşüş oldukça sert olmuştur. Yani bunun ne kadar süreceği ve kadar istikrara kavuşup kavuşmayacağı ve hazineye ne kadar yük bindireceğini önümüzdeki süreçte göreceğiz. Tabi ki en büyük temennimiz paramızın değer kazanması, ülkemizin düzlüğe çıkarmakta insanlarımızın mutluluğudur. Birde baktığınız zaman sayın Cumhurbaşkanının, “faizi düşürdük, faize karşıyız” demesine rağmen hangi faizi düşürdü belli değil. Bugün vatandaşın bankadan çektiği kredilerin faizleri mi düştü? Çiftçiye sorun, esnafa sorun, tüccara, sanayiciye sorun kimin faizi düştü? Vergi dairesinde ki SGK’daki veya diğer kamu kurumlarında ki vatandaşların gecikmiş borçlarında ki faizlerde düştü mü? Madem faize karşılar kamu alacaklarında ki faizleri de sıfırlasınlar” dedi.
“Gölcük’te yapılması planlanan projeleri 2022 yılında özlemle bekliyoruz”
Başkan Gürel son olarak ilçe gündemine dair açıklamalarda bulunarak, “2022 den de beklentimiz ülke olarak barışın ve kardeşliğin arttığı ekonomik sıkıntıların ve özellikle salgın hastalığın ortadan kalktığı eski mutlu huzurlu güvenli günlerime kavuşmayı diliyorum. Dolayısıyla ilçemizin de eski parlak günlerine dönmesini diliyorum. Özellikle üstüne basa basa belirttiğimiz merkezde yapılacak kentsel dönüşümün bir an önce netleşmesini, yıkılan sanayi bölgesinin yatırım planlamasının yapılarak hayata geçirilmesini özlemle bekliyoruz” dedi.


GÖLCÜK’TE SANAT ÇİÇEK AÇTI
İÇİNDEN GELDİĞİ GİBİ YAŞA
SERACILIK VE HAYVANCILIĞA DESTEK
GÖLCÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ SONA YAKLAŞTI
YENİ MAKİNE İKMAL ATÖLYESİ İÇİN İHALE TAMAM
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A ZİYARETÇİ AKINI
SAHİLLER MAVİ TAKIM İLE NEFES ALIYOR
BOŞANMA AŞAMASINDAKİ ÖĞRETMENE ÖLDÜRESİYE DAYAK
KAFEYİ ALEVE VERMİŞLERDİ: KUNDAKÇILAR YAKALANDI
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “İNSANLIĞIN KURTULUŞU O’NUN (S.A.V.) YOLUNDAN GİTMEKLE OLACAK”
ORMANYA BAYRAMDA YİNE ZİRVEDE
"SU İÇSEM YARIYOR DİYORSANIZ LİPÖDEM OLABİLİRSİNİZ"
SEDAŞ’TAN ŞEBEKE GÜVENLİĞİNİ ARTIRAN PLANLI BAKIM ÇALIŞMASI
KOCAELİ’NİN ALTIN KIZI, TUĞÇE BEDER ŞAMPİYON!
MHP KOCAELİ TEŞKİLATI YAŞLILAR HAFTASI’NDA HUZUREVİ’NDE
BÜYÜKŞEHİR’DEN GEBZE’YE DEV CAMİ
15 SANTİMETRELİK DEV MYOM KAPALI YÖNTEMLE ALINDI
BAŞİSKELE KAVŞAĞI’NIN SİLUETİ ORTAYA ÇIKIYOR
BAŞKAN ARIKAN KOCAELİ'YE GELİYOR
VATANDAŞLAR EKONOMİK CEHENNEMİ YAŞIYOR!
BAŞKAN KOCAMAN’DAN BAYRAMDA SAHADAKİ KAHRAMANLARI UNUTMADI
BEYAZ KALPLER DEPREM GERÇEĞİNİ DENEYİMLEDİ
LOKOMOTİF’İN MİNİKLERİ ORMANYA’DA DOĞAYI KEŞFETTİ
GÖLCÜK’E ENGELLİ GEÇİŞ YOLU
KULİSTE MUHABBETLER...
BAŞİSKELE’DE TRETUVAR YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAM
DEĞİRMENDERE SAHİLİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
ARA TATİLDE 230 ÇOCUK BİNİCİLİKLE TANIŞTI
GÖNÜL KAZAN İLE SOFRALAR BOŞ KALMIYOR
PARKLAR, BÜYÜKŞEHİR’LE GÜVENLİ VE SAĞLAM
Yükleniyor
-
BIST 100
16193,11%0,89
-
DOLAR
44,35% 0,05
-
EURO
51,43% -0,15
-
GRAM ALTIN
6515,44% 2,19
-
Ç. ALTIN
10952,68% 1,76


