Tarih: 10.01.2023 12:40

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘EMEKLİLER NASIL GEÇİNECEK?’

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, yaptığı açıklamada, emeklilere yapılan zammı değerlendirdi. Başkan Gürel, ‘Yüzde 30’luk zam ile emekliler nasıl geçinecek?’ derken, son zamanlarda Kavaklı’nın kaderine terk edildiğini vurgulayarak, ‘Kavaklı eski cazibe merkezine döndürülmeli’ dedi.

‘Verilen zam maaşlara yansımadan eriyip bitti’

Başkan Gürel, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Maaşlara yapılan son zamlar, daha halkımızın cebine girmeden, her zamanki gibi erimeye başladı. Enflasyon göstermelik olarak yüzde 64’lerde gösterilmesine rağmen piyasadaki gerçek enflasyon, yüzde 200’lere dayanmıştır. Böyle bir ortamda maaşlara yapılan ilk yüzde 15-16’lık zamlar, tepkiler yükselince önce yüzde 25’e, sonra yüzde 30’a çıkarılarak adeta alay edercesine yükseltmesi, vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntının giderilemeyeceğinin göstergesidir. Bugün asgari ücretin 8 bin 500 TL olmasına rağmen en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL’ye yükseltilmesi, emeklimizin yaşam hakkının elinden alınmasına sebep olmaktadır. Çünkü günümüzde ev kiralarına baktığımızda, en düşük 3 bin 500 – 4 bin TL’den başlayıp 10 binlere çıkan kiralar karşısında bu maaşlar, çok komik kalmaktadır. Emeklimiz ve asgari ücretlimiz, ev kirasını mı düşünsün, elektrik, doğalgaz gibi zorunlu giderlerini mi düşünsün, yaşamak için yiyeceğini mi düşünsün? Kaldı ki asgari ücretle geçinen kesim, gerekirse ailesinin yanında yaşayabilmektedir ama emeklimiz kimin yanında yaşayabilecek? Yeni yılın gelmesi ile birlikte A’dan Z’ye her şeye otomatikman zam yapılarak zamlı maaşlar cebe girmeden nerdeyse bitmiş bulunmaktadır’ dedi.

‘Verdiğimiz soru önergesi gündeme alınmadı’

Açıklamalarını sürdüren Gürel, ‘Belediyemizin geçmiş dönemde yaptığı çalışmaları ile ilçemizdeki çeşitli cadde, sokak, park ve üstgeçitlere, Gölcük’e değer katan kişilerin isimlerini vererek hafızalarımızda yaşatılması amaçlanmıştı. Bu bağlamda geçtiğimiz aylarda ve en son olarak dünyaca ünlü karikatüristimiz merhum Yaşar Tosun’un adının yaşatılmasıyla alakalı önergemiz, oy birliği ile kabul edilmişti. Yine Ocak ayı meclis toplantısında, ilçemize dünden bugüne değer katan, hizmet eden ve ahirete intikal eden büyüklerimizin ilçemiz sınırlarında uygun noktalara isimlerinin verilerek yaşatılması bağlamında, örnek olarak Hisareyn eski belediye başkanı Feridun Korkmaz, İhsaniye kurucu belediye başkanı Hikmet Okyar, İhsaniye eski belediye başkanı Ahmet Erdoğan Özler, Halıdere eski belediye başkanı Niyazi Çakır, Halıdere eski belediye başkanı Adnan Küçüközer, ilçemizin yatırımlar konusunda birçok desteği olan eski il genel meclisi üyesi Ahmet Elmas’ın isimlerini gündeme taşımak istememize rağmen belediye başkanımız, bunu gündeme almayı uygun görmemiştir. Bu isimler, şimdilik belki az gibi gözükse de gerekli çalışmalarla çoğaltılabilir. Diğer isimler de tespit edilip meclis gündemine geldiğinde Millet İttifakı olarak yaşatılmaları konusunda üzerimize düşeni yapacağımız, kuşku kaldırmayacaktır. Bu önergemizin gündeme alınmaması, bizleri üzmüştür’ ifadelerine yer verdi.

‘Kavaklı’da şikayetler göz ardı edilmemeli’

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, son olarak, ‘İlçe merkezimizin denizle kavuştuğu nokta olan Kavaklı bölgemiz, adeta kaderine terk edilmiş, atıl durumda sonunu beklemektedir. Her ne kadar iktidar, sahil yolunu gidiş geliş yaparak rahatlattık diye övünse de yolun sorunlarını daha önce belirtmiştik. Bunun yanında depremden sonra viran ve boş bırakılan evlerin etrafa yaydığı sıkıntılar, burada yaşayan vatandaşlarımızı sıkıntıya sokmuş ve şikayetlerin ardı arkası kesilmemiştir. Bu boş ve viran evlerde gençlerimiz, birçok kötü alışkanlığa alıştırılmaktadır. Bu bağlamda, söz konusu bölgemizin de ister kentsel dönüşüm olsun, ister yeniden yapılaşma olsun güzelleştirilerek eski parlak günlerine döndürülmesi ve çekim merkezi olması için gerekli çalışmaların yapılması kaçınılmazdır’ diyerek açıklamalarını tamamladı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —