Tarih: 19.08.2020 11:56

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘GÖLCÜK’ÜN TAMAMI KENTSEL DÖNÜŞÜME GİRMELİ’

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, ilçe gündemini değerlendirdi. Başkan Gürel, uyarılan ve yaklaşan İstanbul depremi öncesinde ilçemizde tüm hazırlıkların yapılması gerektiğini belirterek, ‘Depreme tamamen hazır olmak için D-100 Karayolunun altında kalan ilçemizin tamamı kentsel dönüşüm kapsamının içine sokulmalıdır’ dedi.

‘Gölcük’teki Acil Toplanma Noktasından halkın birçoğunun haberi yoktur’

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘Geçtiğimiz günlerde 21. yılını andığımız Asrın Felaketi Gölcük depremi ancak bizleri Ağustos ayı geldiğinde varlığını hissettirmektedir. Deprem kuşağında olmamıza rağmen ne yetkililer ne de bireyler olarak bizler ne kadar önlem ve tedbir alıyoruz? Beklenmekte olan İstanbul depreminin etkisi bu şekilde giderse Gölcük depremine benzemese de benzer etkiyi bize yaşatacağı ortadadır. Ben inanıyorum ki Gölcük’te tespiti yapılan 50-60 Acil Toplanma Noktasından halkın birçoğunun haberi yoktur. Depremde ayakta kalan binalarımızın çoğunluğunda gerekli güçlendirmeler depreme dayanıklı duruma getirilmemiştir ve şehir planlaması düzgün yapılamadığından çarpık bir yapılaşmada ortaya çıkabilmektedir. Ayrıca yıllardır uygulanması beklenen kent içi kentsel dönüşüm projesinin durumu da hala belirsizliğini korumaktadır. Aslında benin kanımca D-100 Karayolunun altında kalan ilçemizin tamamı kentsel dönüşüm kapsamının içine sokulmalıdır. Bununla miadını doldurmuş, yıpranmış binalarımızın dönüşümü de sağlanmış olacaktır. Tabi bunlar planlı, programlı yapılacak işlemlerdir’ dedi.

‘Kurallara uyulmadığı için vaka sayıları bir türlü 1000’nin altına inememektedir’

Covid-19 sürecini ancak kurallara uyarak atlatabileceğimizi söyleyen Başkan Gürel, ‘’Dünyada ve ülkemizde etkisini yitirmeden devam etmekte olan Covid-19 virüsü havaların da ısınmasıyla insanlarımızın rehavete kapılmasından kaynaklı hızını kesmeden artmakta ve varlığını sürdürmeye devam etmekte. Ülkemizde ve dünyada herkesin beklentisi olan ikinci dalga daha gelmeden birinci dalga etkisini varlığıyla devam ettirmektedir ve bunun neticesinde de vaka sayıları 1000’nin altına bir türlü inememektedir. Sağlık Bakanlığı’nın ve Bilim Kurulu’nun toplumun uygulaması için aldığı kararlara uymadığımız sürece ve bu salgınla alakalı aşının bulunmadığı sürece etkisini devam ettirecektir. Eğer biz toplum olarak uyulması gereken kurallara uymazsak sonbahar ve kış dönemlerinde daha rastlanan grip salgınıyla etkilerini daha çok güçlü bir şekilde gösterecektir. bu sebepten dolayı sosyal mesafe maske ve hijyen kurallarına harfiyen uymamız kaçınılmazıdır’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —