Tarih: 12.01.2022 12:34

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘KENTSEL DÖNÜŞÜM GÖLCÜK’ÜN TAMAMINI KAPSAMALI’

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, haftalık olağan basın açıklamasında ülke ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, Kentsel Dönüşümün sadece Merkezi değil, Gölcük’ün tamamını kapsaması gerektiğini vurguladı.

“Şu an emeklilerin aldığı en düşük maaş, geçtiğimiz yılın asgari ücretine dahi yanaşmıyor”

CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ilk olarak emekli maaşlarına yapılan zam oranı ve en düşük emekli maaşı konusunda açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, “Emeklilerimizin 3 Ocak tarihinde aldığı maaş zamlarını değerlendirmek istiyoruz. Bizim bu konudaki teklifimiz, en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkarılmasıydı fakat mecliste bu teklifi reddettiler. Şu an emeklilerin aldığı en düşük maaş, geçtiğimiz yılın asgari ücretine dahi yanaşmıyor. Bin liralık bir zam yapıldı ama halen çok az bir maaş almaktalar. Yapılan yüzde 25-30 oranındaki zamların da günümüz pahalılığında yeterli olacağını düşünmüyoruz” dedi.

“Gölcük’ün tamamında dönüşüm yapılmalı”

Gölcük merkezde yapılması planlanan Kentsel Dönüşüm Projesi konusunda da bazı açıklamalarda bulunana Başkan Gürel, “Aylardan beri söylediğimiz gibi kentsel dönüşümün başlaması, Gölcük’ün tamamının kentsel dönüşüme alınması gerekmektedir. Afet riski taşıyan tek yer, sadece merkezdeki dönüşümün yapılacağı alan değildir. Gölcük’ün tamamında dönüşüm yapılmalı. Bu sayede özel teşviklerle dönüşümü başlatmak, Gölcük’ün geleceği için önem arz etmektedir. Bu sayede de hem gelecekte beklenen İstanbul depremine hazırlıklı oluruz hem yapı stoğumuz modernleşerek yenilenir hem de ilçemizde kanayan yara durumuna gelen trafik sorunu çözülmüş olur. Ada bazlı dönüşüm yapıldığında, her binanın altına otopark yapılırsa ilçemizdeki araç parkı sorunu da ortadan kalkacaktır” dedi.

“Geçtiğimiz yılın Ekim ayında açılması bekleniyordu”

Başkan Gürel, son olarak Değirmendere Yüzbaşılar mevkiinde yapılan devlet hastanesinin gidişatı konusunda açıklamalarda bulundu Başkan Gürel yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıllarda yapımına başlanan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin yapım süreci oldukça uzadı. Geçtiğimiz yılın Ekim ayında açılması beklenen hastane, müteahhit sorunu sebebiyle durmuştu. Şu an hastanenin akıbetini birçok kişi bekliyor. Yapımın ne zaman tamamlanacağını, hastanenin ne zaman açılacağın herkes gibi bizler de beklemekteyiz. Bu konuda gereken bilgilerin verilmesini istiyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —