Tarih: 20.05.2022 14:07

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘KONUT SAHİBİ OLMAK HAYAL OLDU’

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel,

‘KONUT SAHİBİ OLMAK HAYAL OLDU’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı Fikret Gürel, haftalık olağan basın açıklamasında ülke ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, içinde bulunduğumuz süreçte konut sahibi olmanın hayal olduğunu söyledi.

‘Halkımızın büyük bir bölümü yarına umutsuz bir şekilde bakıyor’

Konut sahibi olmanın hayal olduğunu belirten Başkan Gürel, ‘Son süreçte neredeyse her ürüne gelen zamlarla perişan olan halkımızın ve buna paralel olarak küçük esnafımızın durumları her geçen günü daha da kötüleşmektedir. Gelirlerin giderlerden çok geride kalması halkımızın yarına umutsuz bir şekilde bakmasına sebep olmuştur. Hükümette vatandaşlarımızla dalga geçer gibi konut kredilerini 0,99’lara çekerek kendi kendilerine şov yapmaktadır. Sormak istiyorum, geçim derdiyle boğuşan halkımız 1 milyon TL’lik konut kredisi kullanmaya çalışsa aylık 14-15 bin liralık ödemeleri nasıl yapacak? Böyle kötü yönetilen bir ortamda sandık kaçınılmaz bir hal almıştır. İnanıyoruz ki halkımız kötü yönetilmenin cevabını sandıkta cevap verecektir” dedi.

“Artık bunları dillendirmekten bizlerde yorulduk”

Sözlerine devam eden Başkan Gürel, “İlçemizde yapılması planlanan ama bir türlü hayata geçirilmeyen birçok kalıcı proje varken bu ekonomik sıkıntılarla da yapılması mümkün değildir. İktidar “Yapılıyordu, yapılacaktı” derken vatandaşlarımızın artık umutları tükenmiştir. Bitimi yılan hikayesine dönen yeni hastane gibi, devamlı reklamı yapılan kentsel dönüşümün hala belirsizliğini koruması gibi, ihalesi yapılıp iptal edilen yeni otogar gibi, akıbeti belli olmayan eski sanayi sitesi alanı gibi, ihaleyle çıkmasına rağmen hiç kimsenin teklif vermediği Yazlık Ilıca Oteli gibi. Bunların yanında geçmişte yapılmasına rağmen günümüzde artık pandeminin de etkisini yitirmesine rağmen sosyal etkinliklerin hala yapılamaması gibi birçok konuyu gündeme taşıyabiliriz. Artık bunları dillendirmekten bizlerde yorulduk” dedi.

 ‘Milletin sesi’ mitinginde tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz’

Başkan Gürel son olarak yaptığı açıklamada,” Ülkemiz hukuk ve adaletin katledildiği karanlık bir dönüm yaşamaktadır. Bunun en son örneği İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na uygulanmış ve adeta İstanbul’u kaybeden AKP hükümeti intikam almak istemiştir. Yargıtay tarafından verilen onama kararı aynı zamanda Türkiye’ de hukukun üstünlüğünün yargı bağımsızlığının ve anayasal hak ve özgürlüklerin rafa kaldırıldığının kanıtıdır. Dolayısıyla hak hukuk ve adaletin tekrar tesis edilmesi, özgürlüklerin tekrar kazanılabilmesi, mağduriyet yaşayan EYT’lilerin ve işsiz gençlerimizin, ezilen horlayan şiddet gören kadınlarımızın ve ifade özgürlüklerine rağmen hüküm giymiş vatandaşlarımızın sesi olacak “milletin sesi” mitinginde tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —