Tarih: 13.02.2022 12:10

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, “MAAŞLAR FATURALARI ÖDEMEYE YETMİYOR’’

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük ilçe başkanı Fikret Gürel haftalık olağan Basın açıklamasında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel yaptığı açıklamada, Elektrik ve Doğalgaz’a gelen faturalar nedeniyle vatandaşlar isyan eder duruma geldi” dedi.

‘Cüzdanlar daha da eridi’

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel yaptığı açıklamada, ” 2022 yılı gelmeden önce vatandaşlar gelecek için çok güzel planlar, hayaller peşindeyken, Ocak itibariyle kabus görmeye başladı. A’ dan Z’ye her şeye yapılan zamlarla birlikte maaşlara yapılan zamlar yok olup gitti. Normal 3 kişilik bir ailenin kira elektrik doğalgaz su ve İnternet giderini hesapladığımızda neredeyse asgari ücretin yarısı eriyip gitmiş oldu. Ülkemiz ekonomik sıkıntılarla boğuşurken buna birde elektrikten doğalgaz akaryakıttan köprü geçişlerine harçlardan vergilere kadar her şeye zam üstüne zam yapıldı adeta hayat pahalılığı ile halk daha da fakirleştirildi. Halkımızın pazar fileleri boşalmaya, tencereleri kaynamamaya başladı, cüzdanları daha da eridi” dedi.

‘Faturalardaki artış işçi, memur, emekli, çiftçi ve esnafı vuruyor’

Sözlerine devam eden Başkan Gürel, “Bu durumda kaybeden 81 milyon olurken, hükümet ve yandaşları elektrik zamlarıyla kademeli zam kademeli zulüm politikasını uygulamaya koydu. Bu zammın başrolünde iktidar partisinin bir çalışanı gibi EPDK üstlendi. Yönetmeliğe baktığımızda bağımsız bir kurum olan EPDK Cumhurbaşkanın ağzından çıkan kelimeleri uygulamaya gayret gösteriyor. Dolayısıyla elektrik fiyatlarındaki aşırı artış yine işçi, memur, emekli, çiftçi ve esnafı vuruyor. Bu zamların üzerine “Sizin hayatınızda mum vardı, gaz lambası vardı” diyen cumhurbaşkanı neredeyse elektriği de biz bulduk diyecekti ama vatandaşlarımıza gelen faturalardan sonra bu zamanda mum veya gaz lambası yakacak duruma geldik. Vatandaş bir bir evine iş yerine gelen elektrik doğalgaz faturalarını gösterip isyan ederken bizde vatandaşların vergileriyle karşılanan elektrik ve doğalgaz faturalarını görmek istiyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —