Tarih: 16.01.2023 12:45

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘YENİ DEVLET HASTANESİ ACİLEN TAMAMLANMALI’

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel,

‘YENİ DEVLET HASTANESİ ACİLEN TAMAMLANMALI’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, yaptığı açıklamada ilçemiz gündemini değerlendirdi. Başkan Gürel, Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkılan binaların çevrelerine güvenlik önlemlerinin arttırılması gerektiğini belirtti. Başkan Gürel ayrıca Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde acil doktorlarının günde 1000’i aşkın hastaya bakmak zorunda kaldığına dikkat çekerek, ‘Yeni Devlet Hastanesi’nin bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

 “Yeni Devlet Hastanesi’nin bir an önce bitirilmesi bir elzem oldu”

Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin ilçemize ve bölgemize yetişmekte zorlandığını söyleyen Başkan Gürel, “Uzun zamandan bu yana tamamlanmayı bekleyen yeni devlet hastanesinin tamamlanarak açılması gerektiği ve bunun elzem olduğu görülüyor. Şu an hizmetini sürdüren mevcut binanın da tadilattan geçerek kullanıma devam etmesi, hastalara hizmet açısından büyük önem taşıyor. Polikliniklerde randevu verilemiyor. Bundan ötürü birçok kişi acile gidiyor. Devlet hastanesinin acil servisinde tüm gece boyunca 1000-1200 civarı hastaya bakılıyor. Hastaların yanında doktorlar da bu durumdan olumsuz etkilenebilir” dedi.

“Güvenlik önlemleri arttırılmalı”

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, merkezdeki binaların boşaltılma süreci devam ediyor. Evlerin kapıları, pencereleri, camları ve dolapları sökülüyor ama bu işlemlerin yapıldığı alanda hiçbir güvenlik önleminin alınmadığını da görebiliyoruz. Bu durum da tehlike oluşturuyor. Sökme işleminin yapıldığı alandan geçerken, alınmayan güvenlik önlemleri sebebiyle bir insanımız zarar görebilir. Çalışan işçilerin zarar görebileceği gibi düşen parçaların yayalara zarar verme olasılığı da var. Böyle bir durumda bunun hesabı nasıl verilecek? İnsanımızın zarar görmemesi adına gerekli önlemlerin alınmasında fayda var. İnsanlarımız, mağdur oldukları için, güçleri yetmediği için evlerinden taşınamıyor. Bu durumda onları evlerinden mi kovacaklar? Taşınma masrafını karşılayamayan, kiraya çıkacak gücü olmayan vatandaşımızın hali ne olacak?” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —