Tarih: 12.06.2023 12:57

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın, ‘BİR AN ÖNCE BU YANLIŞTAN DÖNÜLMELİ’

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın, yaşandığı iddia edilen tartışma sonucu Belediyedeki görevinden Hayvan Barınağı’na atanan Hülya Bozkurt’a görevinin acilen iade edilmesi gerektiğini belirtti.

‘Alınan karar, keyfi ve haksızdır’

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın, açıklamasında, ‘Türkiye’de demokratik süreçlerin işleyişindeki aksaklıklar ve siyasi baskılar ne yazık ki sık sık karşımıza çıkmaktadır. Son olarak, 28 Mayıs seçimlerinde sandık başkanı olarak görev yapan Hülya Bozkurt’un maruz kaldığı olay, demokratik değerlere olan saygının nasıl göz ardı edildiğinin acı bir örneğidir. AKP İlçe Başkanı ile yaşadığı bir tartışma sonrasında, belediyede bilgisayar işletmeni olarak çalışan Hülya Bozkurt, Gölcük Belediye Başkanı tarafından keyfi bir şekilde sürgün edilmiştir. Belediye Başkanı tarafından alınan karar, keyfi ve haksızdır. Bir tartışma sonucunda bir emekçiyi işinden etmek ve onu sürgün etmek, hem kişisel hakkın ihlali anlamına gelmekte hem de işleyen demokratik süreçlerin ayaklar altına alınmasına sebep olmaktadır.’

‘Hülya Bozkurt hakettiği işine acilen iade edilmelidir’

Aydın, son olarak, ‘Bir an önce bu yanlış karardan dönülmeli ve Hülya Bozkurt hakettiği işine acilen iade edilmeli ve özür dilenmelidir. Belediye başkanının bir avukat oluşu ve adalet duygusunun, siyasi baskıların önüne geçeceğine dair inancımız tamdır’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —