Tarih: 25.01.2022 12:40

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın, ‘UĞUR MUMCU EMPERYALİZMLE MÜCADELE DEMEKTİR’

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın,

‘UĞUR MUMCU EMPERYALİZMLE MÜCADELE DEMEKTİR’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın, 24 Ocak 1993 yılında arabasına koyulan bir bombanın patlaması sonucunda katledilen Uğur Mumcu’nun vefat yıldönümü münasebetiyle önemli açıklamalarda bulundu.

CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın, ‘1993 yılının 24 Ocak’ında arabasına koyulan bir bombanın patlaması sonucunda katledildi Uğur Mumcu. Biz gençler doğduğunda, belki hayatta bile değildi Usta Kalem. Fakat bizler O’nu, olağanüstü bir özveriyle yaptığı araştırmalarını; korkusuzca, olduğu gibi anlatan ve yazan büyük bir gazeteci olarak  okuduk, öğrendik ve tanıdık. Bugün hayatta olmasa dahi, bizler O’nun  yazılarını okuyarak, fikir ve düşüncelerini yaşatmak için mücadele ediyoruz. Çünkü Uğur Mumcu bizler için; Atatürkçülük, Cumhuriyetçilik demektir, Din sömürücülüğüne, her türlü terör örgütüne, mafya düzenine karşı olmak demektir. Uğur Mumcu bizler için emperyalizmle mücadele etmek demektir!’ dedi.

‘Uğur Mumcu’nun o günlerde neler söylediklerinin farkındayız’

Aydın, açıklamalarının devamında, ‘Maalesef günümüz Türkiye’sinde, O’nun değindiği sorunlar halen daha devam ediyor. Bundandır ki Uğur Mumcu’nun yazdıkları günümüze ışık tutmaya devam ediyor. Ne yazık ki 21.yy Türkiyesi’nde, Uğur Mumcu’nun izinden giden, yani araştıran ve doğruları yazan gazeteciler, iktidarın baskıları sebebiyle özgürce düşüncelerini dile getiremiyorlar. Getirenler ise tutuklanmaktan kendini kurtaramıyorlar. Henüz 3 gün önce “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” gerekçesiyle Sedef Kabaş’ın tutuklanması, geçmişteki sorunların devam ettiğine somut bir delil niteliğindedir. Bizler yani gençler, Uğur Mumcu’nun o günlerde söylediklerinin farkındayız. O’nun mücadele ettikleriyle bizler de yorulmadan mücadele edecek ve ülkemize sözde değil özde demokrasiyi, basın ve fikir özgürlüğünü  getirmek için durmadan mücadele edeceğiz! Bu bağlamda Uğur Mumcu başta olmak üzere; Gaffar Okkan, İsmail Cem, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Muhammer Aksoy ve tüm demokrasi kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz.  Unutmadık, unutturmayacağız’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —