Tarih: 01.03.2021 14:57

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri

“ÜSKÜDAR VAPUR FACİASI İLÇEMİZ TARİHİNİN EN ACI OLAYLARINDAN BİRİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları pandemi nedeniyle bir süredir ara verdikleri haftalı toplantılarına kaldıkları yerden devam etmeye başladılar. CHP’li kadınlar dün İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşleri başkanlığında Parti Binasında bir araya geldiler. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Başkan İşeri  “63. Yıl dönümünde dualar ile andığımız Üsküdar Vapur Faciası’nda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

“Hayatını kaybeden yolcularının çoğunluğunu öğrenciler oluşturuyordu”

CHP İlçe Kadın Kolları başkanı Mine İşeri yapmış olduğu açıklamada, “Bugün 1 Mart, Üsküdar Vapuru Faciası’nın yıldönümü. Gölcük’ün, ülkemizin en büyük deniz kazalarından biri olarak kayıtlara geçmiş durumda. 1 Mart 1958 günü İzmit – Gölcük arasında sefer yapan vapurun yolcularının çoğunluğunu öğrenciler oluşturuyor. Öğrenciler, o yıllarda İzmit’teki okullara gidiyordu. Karayolu ulaşımının kısıtlı olması ve ekonomik yönünden daha uygun olmasından ötürü öğrenciler, deniz ulaşımını tercih ediyordu. Eğitim o dönemlerde Cumartesi günü de yapılıyor olmasından ötürü öğrencilerin tamamına yakını, evlerine dönmek adına vapura biniyor. Vapur, öğlene doğru Derince açıklarına geldiğinde şiddetli bir fırtınaya kapılarak batıyor. Bugün de 63. yıldönümünü yaşadığımız deniz kazalarının en büyüğü olarak yaşayan Üsküdar Vapuru Faciası’nda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Kederli ailelerine de sabırlar diliyoruz” dedi.

“Kotalar bize dar, hedefimiz iktidar”

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Geçtiğimiz hafta parti meclisi üyemiz ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanımız Aylin Nazlıaka’yı Kocaeli’de ağırladık. İzmit’teki bir kültür merkezinde yapmış olduğumuz programa Sayın Nazlıaka, parti yöneticilerimiz, il başkanımız, il yöneticilerimiz, ilçe kadın kolları başkan ve yöneticileri, STK ve siyasi partilerin temsilcileri, kısıtlı bir şekilde ve tedbirlere uyarak katılım gösterdi. Sınırlı sayıda davetli ile bir program hazırladık. Programda Sayın Nazlıaka, kendisinin başlattığı projeyi tanıttı. Bu proje ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulundu. Bizler de ailemize yeni katılan üyelerimize orada rozet takdiminde bulunduk. İki gün burada olmasından dolayı Sayın Nazlıaka, çeşitli ziyaretlerde bulundu ve kadın dayanışması ile yapılacak çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşyalarının sergilendiği bir müzeyi de İzmit Belediye Başkanımız ile gezdiler. Sayın Nazlıaka, daha sonra kadın kolları başkanları ile bir toplantı yaparak ileride neler yapmamız gerektiğini ifade ederek yol haritası çizdi ve bizleri bilgilendirdi. Kocaeli’de kadınların dayanışması ile açtığımız bu yolda, aramıza katılan yeni üyelerle birlikte diyoruz ki kotalar bize dar, hedefimiz iktidar” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —