Tarih: 15.02.2022 13:11

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri “BARAJI KALDIRMAK İŞSİZLİĞE YOL AÇACAKTIR’

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri

“BARAJI KALDIRMAK İŞSİZLİĞE YOL AÇACAKTIR’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi, Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri bakanlığında parti binasında haftalık olağan toplantılarını gerçekleştirdi. Toplantı öncesi gündemi değerlendiren Başkan İşeri, “YKS barajını kaldırmak Üniversite’ye yerleşme oranlarını yükseltmek çözüm değildir” dedi.

“Z kuşağı gereğini yapacak’

 Başkan İşeri, yapmış olduğu açıklamada “Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK), 2022 YKS’den itibaren önlisans ve lisans eğitimlerini tercihte 150 ve 180 olan baraj puanları uygulamasının kaldırıldığını açıkladı. Sınavların yapılmasına dört aylık bir zaman kalmışken baraj puanın düşürülmesi, özellikle üniversitelerin temel eğitimdeki kalitesini daha da düşürecektir. Barajın düşürülmesiyle sanki soruna bir çözüm üretilmiş gibi bir algı yaratılmaktadır. Beş yüz bine yakın ataması yapılamayan öğretmenin olduğu bir ülkede YKS barajını kaldırarak üniversiteye yerleşme oranlarını yükseltmek çözüm değildir. İşsizlik had safhadayken, gençler artık bu ülkede gelecek düşleyemez hale gelmişken buna çözüm bulmak yerine, alınan bu kararla diplomalı işsizlerin sayısı daha da artacaktır. Boş kontenjanların doldurulmasının amacı, özellikle bazı vakıf üniversitelerine daha fazla öğrenci imkanı sağlanmasıdır. Üniversiteye girişte baraj puanının kaldırılması, aynı zamanda bir seçim yatırımı olarak düşündürmektedir. Fakat Z kuşağı dediğimiz gençlik buna kanmayacak, zamanı gelince gereğini yapacaktır” dedi.

“KDV oranının da yüzde 1’e indirilmesi gerekiyor”

Açıklamalarına devam eden Başkan İşeri, “Derinleşen ekonomik kriz karşısında hükümet, gıda ürünlerindeki yüzde 8’lik KDV oranını yüzde 1’e indirdi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşa destek olmak için 20 Kasım 2021’de yapmış olduğu açıklamasında, ‘Gıda ürünlerinde uygulanan yüzde 8’lik KDV oranı, yüzde 0 olmalı’ demişti. Üç ay önce bu açıklamaya karşı çıkan hükümet, bugün ise KDV indirimi uygulamasına gidiyor. Sadece gıda ürünlerindeki KDV indirimi, vatandaşın sıkıntısını gidermekte yeterli olmayacaktır. Hayatını sürdürmekte zorluklar yaşayan vatandaşlarımız, elektrik ve doğalgaz faturaları ile boğuşmaktadır. Vatandaşı rahatlatmak için elektrik ve doğalgaz da ki KDV oranının da yüzde 18’den yüzde 1’e indirilmesi gerekmektedir” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —