Tarih: 25.01.2023 10:59

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘HALKIMIZ ET ALAMAZ DURUMA GELDİ’

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, gündemi değerlendiren açıklamalarda bulundu.

Geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz’

Başkan İşeri, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ‘Öncelikle Kavaklı Mahallesi’nde bir binanın üçüncü katında meydana gelen doğalgaz patlamasında 2’si ağır 5 kişi yaralandı. Patlamada yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Patlamayı yaşayan Kavaklı’da ikamet eden vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz’ ifadelerine yer verdi.

‘Et ve Süt Kurumu’nun önünde uzun kuyruklar oluşturuyor’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, açıklamalarının devamında, ‘Gıda fiyatlarını ve piyasaları baskılamak ve kontrol altında tutmak için iktidarın oluşturduğu yapılanmalar, maliyetin çok altında olduğundan üreticiyi zor durumda bırakmıştır. Öncelikle süt ürünlerinde başlayan üretim düşüşü ve fiyat artışı, şimdi de kırmızı ette yaşanmaktadır. Yılbaşından bu yana kırmızı ete üç kez zam yapılmıştır. Geçtiğimiz hafta sadece etteki fiyat artışı yüzde 18 oldu. Market zincirlerindeki indirimli ve sabit fiyatlara rağmen kıyma 150-160 TL’ye çıkarken kasaplarda kıyma 200 TL’ye, kuşbaşı ve diğer et ürünlerinin kilosu 220-230 TL’ye ulaşmıştır. Maalesef ülkemizde tarım ve hayvancılığı çöküşe sürükleyen politikalar ve kararlarla çocuklarımız süt içemez, et yiyemez, sağlıklı beslenemez konuma getirilmiştir. Vatandaş ucuz gıdaya ulaşmak için Et ve Süt Kurumu’nun önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Sabah karanlığında kuyruğa giren dar gelirli, emekli kesim, saatlerce 1 kilo ucuz kıyma için soğukta bekliyor. Kontrolden çıkan et fiyatlarından ötürü halk et alamaz hale geldi, kasaplarda satışlar yüzde 50’nin üzerinde düşüş yaşadı. Artan fiyatlara çözüm bulunmalıdır’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —