Tarih: 17.08.2022 12:57

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘HALKIMIZ TARIM KREDİ KOOPERATİFİ’NE MAHKUM EDİLMİŞTİR’

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri haftalık olağan basın açıklamasında ülke ve ilçe gündemini değerlendirdi. Başkan İşeri yaptığı açıklamada, ‘Halkımız Tarım Kredi Kooperatifi’ne mahkum edilmiştir’ dedi.

‘Tarım kredi kooperatifleri kamu değil, çiftçi kuruluşudur’

İlçemizde de yakın bir zamanda açılan tarım kredi kooperatif marketlerinde yapılan indirim konusu hakkında açıklama yapan Başkan İşeri,“Cumhurbaşkanının talimatıyla tarım kredi kooperatif marketlerinde bazı ürünlerde sözde indirimli satışlar başladı. Tanzim satış fiyatıyla fiyat düşmez. Üretim ve nakliye maliyetleri düşmeden fiyat düşmez. Rafta fiyatı düşürmenin yolu tarlada, merada, serada maliyeti düşürmektir. Tarım kredi marketlerinde fiyatların düşürülmesi, çiftçi için bir felakettir. Tarım kredi kooperatifleri kamu değil, çiftçi kuruluşudur. Kendi imkanları doğrultusunda faaliyet gösteren çiftçilerin tarımsal üretimine ihanettir” dedi.

‘Tarım kredi kooperatifleri kamu değil, çiftçi kuruluşudur’

Başkan İşeri son olarak açıklamasında, “Tarım kredi marketlerine talimat vererek indirim yaptıranlar, akaryakıta, elektrik ve doğalgaza neden indirim yapmıyor? Bu kış zor geçecek, dertlere çare bulmaları şart. Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (TARIM-ÜFE) yıllık yüzde 157,89, aylık yüzde 5 arttı. Üreticinin maliyetleri roket gibi artarken kimse tarım kredi kooperatifi marketleri ile sorunu çözerim demesin. Ürünler oraya başka bir ülkeden gelmiyor. Eski kuyruklardan kurtardık diyenler, önce tanzim kuyruğu, şimdi de tarım kredi kooperatif kuyruğu oluşturdular. Hamdolsun kendi kuyruğumuzu yapmışız. Tarih bunu da yazar. Bir senedir gıdadaki yüzde 300 artışı görmezden gelen yancı medya, tarım kredide yüzde 30 indirim olacak diye manşet haberleri yapıyor. Tekrar diyoruz ki yıllardır bir kabus gibi üzerimize çöken bu zor günler geçecek, güzel günler çok yakında gelecek. Umutluyuz, güçlüyüz” dedi. 

‘Afetlerden almamız gereken çok dersler var’

Başkan İşeri açıklamasında ilk olarak 23 yıl önce yaşadığımız Asrın Felaketi 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’ne değindi. Başkan İşeri, “Türkiye’nin yakın tarihinde yaşanmış en büyük doğal afetlerden biri olan 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi’nin 23. yıldönümünü yaşadık. On binlerce vatandaşımız bu depremde yaşamını kaybetti. On binlerce vatandaşımız da yaralandı. Merkez üssü Gölcük olan depremde sağ olarak kurtulanlar ise ömür boyu unutamayacakları bir acı ile yaşamaktadırlar. O günden bu zamana kadar acıların halen taze olduğunu görebiliyoruz. İlçemiz Gölcük’te yüzlerce bina yıkıldı, bu binalar sevdiklerimizi bizden aldı. Gölcük’te herhangi bir aileye gidip depremi sorduğunuz zaman bir acı yaşanmışlığını dinleyebiliyorsunuz. Bizim deprem gibi doğal afetlerden almamız gereken birçok ders var. Bu dersleri alıp düzgün bir yapılaşma gerçekleştirildiği durumda daha iyi önlemler alınmış olunacaktır. Bundan ötürü ilçemizde yapılması beklenen kentsel dönüşümün de gerekliliğini böylelikle anlayabiliyoruz. Kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması, güvenli yaşam alanlarının ivedilikle hayata geçirilmesi gerekmektedir. Depremin üzerinden yıllar geçmesine rağmen merkez üssü olan Gölcük’te daha da kentsel dönüşümün başlamaması da bizleri düşündürmektedir. Ancak 17 Ağustos, sönen umutları yeniden canlandırmak ve depremle yaşamayı öğrenebilmemiz için bize sorumluluklarımızı hatırlatan bir tarih olmuştur. Geride yalnızca kocaman bir yıkım ve acı bırakan 17 Ağustos 1999 Depremi’nin yıldönümünde böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde kaybettiğimiz deprem şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —