Tarih: 25.04.2023 11:25

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘İKTİDARIMIZDA YOKSULLUK BİTECEK’

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

‘İKTİDARIMIZDA YOKSULLUK BİTECEK’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, yaptığı açıklamada, Emekli, Dul ve Yetim maaşlarının açlık sınırının altında kaldığına dikkat çekerek, ‘İktidarımızda yoksulluk bitecek’ dedi.   

“Emekli, dul ve yetim maaşları açlık sınırının altında kaldı”

İşeri, açıklamasının sonunda en düşük emekli maaşlarına yapılan artışın dul ve yetim aylıklarını etkilememesi konusuna değinerek yaptığı açıklamada, ‘Geçtiğimiz haftalarda emekli maaşlarına yapılan zamların ardından dul ve yetim aylıklarında herhangi bir artışın olup olmadığı, büyük bir merak konusu olmuştu. Hesaplara yatan maaşların ardından herhangi bir artış olmayan dul ve yetim aylığı alan vatandaşlarımız, maaşlarının asgari ücretin altına kalmasına tepki göstermektedir. En düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira açıklanmasının ardından dul ve yetim maaşlarına herhangi bir zam yapılmadı. Türkiye’de her geçen gün artan enflasyon rakamlarının ardından yapılan açıklamalarda, açlık sınırı 9 bin 425 lira, yoksulluk sınırı ise 30 bin 700 lira olarak açıklanıyor. Emekli, dul ve yetim maaşları açlık sınırının altında kaldı. Emekli maaşlarına bir iyileştirme olurken dul ve yetim maaşlarına artış yapılmıyor.’

‘Yoksulluğu yönetmeyeceğiz, bitireceğiz’

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, son olarak, ‘Dul ve yetimler, 4 bin 500 ile 5 bin 100 lira arasında maaş aldıklarını, kendilerinin yok sayıldığını, sözde vaatlerle kandırıldıklarını dile getirerek seslerini duyurmaya çalışıyorlar. ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla emekli, dul ve yetimler, yoksulluğa mahkum edilmiştir. Millet İttifakı iktidarında yoksulluğu yönetmeyeceğiz, yoksulluğu bitireceğiz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecektir. Sana söz, geliyor gelmekte olan’ diyerek açıklamalarını tamamladı. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —