Tarih: 24.11.2020 11:41

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘KADINA ŞİDDET SON BULMALI’

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

‘KADINA ŞİDDET SON BULMALI’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, hem Öğretmenler Günü hakkında hem de Kadına Şiddet konularında önemli açıklamalarda bulundu.

Kadına şiddetin son bulmasını temenni ediyoruz

25 Kasım 1960 tarihi, Dominik Cumhuriyeti’nde Trujillo Hükümeti’ne karşı halkın verdiği büyük mücadelede sembol haline gelen Mirabel kardeşlerin öldürüldüğü gündür. Mirabel kardeşlerin öldürülmeleri, Dominik Cumhuriyeti’nde büyük bir tepki uyandırdı. Direniş güçlendi ve bir yılın sonunda diktatörlük devrildi. Bu acı olayın üzerinden 39 yıl sonra BM Genel Kurulu, 1999 yılında 25 Kasım Günü’nü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti. Kadına yönelik şiddet, bir insan hakları ihlali ve suçtur. Türkiye’de kadınların en az yüzde 36’sı fiziksel şiddete, yüzde 12’si de cinsel şiddete maruz kalmaktadır. Covid-19 pandemisinin insanları evde kalma zorunluluğuna sürüklediği ve bunun sonucunda kadına şiddet sayılarında artmalar olduğu gözlemlenmektedir. Kadınlar, ekonomik krizin getirdiği artan işsizlik ve güvensizlikle aile içindeki şiddetten uzaklaşamıyorlar, geçim kaynağı ve gelecek kaygısı güvencesi olmadığı için erkek şiddetine mahkum ediliyorlar. Sadece Temmuz ayında 36 kadınımız sebepsizce toprağa verilip kadın cinayetlerinin tozlu sayfalarında tarih olmuştur. Bu durum karşısında devletin kadına yönelik şiddeti caydırıcı kılması için İstanbul Sözleşmesi’ni derhal uygulamaya alması gerekmektedir. İstanbul Sözleşmesi diyor ki politika geliştirin, ulusal ve uluslararası düzeydeki tüm kurumlarla koordinasyon kurun. Yani diyor ki erkek şiddetine karşı mücadele eden kurumların sözlerini dinleyin. Bununla ilgili bir politika geliştirin ve tüm kurumlarda bunun uygulamasını garanti altına alın. Bu kararlılıkla belki yüz yıl sonra aynı güçle meydanlarda olacağız. Kadınlara daha iyi bir dünya bırakmak umuduyla kadına şiddetin son bulmasını temenni ediyoruz” dedi.

‘Şefkat Öğretmenliğin doğasında vardır’

Öğretmenlerin bu müstesna günlerini unutmayan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,  “24 Kasım 1928, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ unvanını kabul ettiği gündür. Bu günü 1981 yılından itibaren her yıl, hep birlikte Öğretmenler Günü olarak kutlamaktayız. Kasım ayının en özel günlerinden biri olan Öğretmenler Günü vesilesiyle öğretmenlerimiz, bu mesleğe hayatlarını adayan, öğrencilerini evlatları gibi gören kişilerdir ve öğrencilerin dertlerini dert edinip mutluluklarına sevinmenin bu mesleğin gereği olduğunu bilirler. Çünkü şefkat, öğretmenliğin doğasında vardır. Bizlere hayatımızın her alanında ışık tutan, rehber olan öğretmenlerimizin kıymetini yılın her günü bilmemiz gerekir. Bu yıl 24 Kasım’da, yaşadığımız koronavirüs nedeniyle etkinliklerin yapılamadığı, öğrencilerin öğretmenlerinden uzak kaldığı bir Öğretmenler Günü kutlanıyor. Dünyanın en kutsal vazifesini kendisine yaşam tarzı olarak benimsemiş, Başöğretmen Atatürk’ün birer yansıması olan gözü pek, yüreği güzel öğretmenlerimizin günü kutlu olsun’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —