Tarih: 23.01.2024 12:48

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, “OCAK AYI, ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ACILI VE HÜZÜNLÜ BİR AY”

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

“OCAK AYI, ÜLKEMİZ İÇİN ÇOK ACILI VE HÜZÜNLÜ BİR AY”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri haftalık olağan basın açıklamasında gündemi değerlendirdi. Başkan İşeri Ocak ayı içinde kaybettiğimiz Kamer Genç, Uğur Mumcu, Ali Gaffar Okkan ve İsmail Cem’i ölüm yıldönümlerinde andıklarını ifade ederek, “Ocak ayı, ülkemiz için çok acılı ve hüzünlü bir aydır. Mekanları Cennet Olsun” dedi.

 “Uğur Mumcu Türk basınının cesur kalemidir’

  CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, yaptığı açıklamada, “Öncelikle Türk siyaset tarihinin ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin unutulmaz, cesur ve renkli kişiliği, halkın vekili Kamer Genç’i aramızdan ayrılışının 8. yılında saygı, minnet ve özlemle anıyoruz. Mekanı cennet olsun. Türk basınının cesur kalemi, Atatürkçü aydınlanmacı yazar Uğur Mumcu’yu 24 Ocak 1993 tarihinde alçakça bir suikast sonucu, henüz 51 yaşındayken kaybettik. Bugün hala cinayetin failleri yakalanamamıştır. Çarklar suçlulardan yana dönüyor ve suçlular güç sahibi ise bu çarkın düzenini bozmak adına ‘İsterler ki susalım’ diyen Mumcu, ölümüyle zihinlerimizde aydınlığa bir mum daha yaktı. Onu öldürerek susturacaklarını düşünen katiller şunu düşünemediler: ‘Fikirler ölmez’. Gazetecilik hayatı başarılarla dolu olan Uğur Mumcu, hayatını kaybetmeden önce polis-mafya-siyaset ağının derin boyutlarını araştırmaktaydı. Yolsuzluk iddiaları, yasadışı örgütler ve bunların bağlantılarına ilişkin çalışmalarıyla bilinen Uğur Mumcu, ‘Dün sabaha değin araştırarak yazdığım hiçbir konuyu yalanlayamadınız, öyleyse vurun parçalayın’ diyecek kadar da cesurdu. Laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti savunucusu gazeteci yazar Uğur Mumcu, gerçeklerin ve doğruların üzerine korkusuzca gidip özgürlüğün simgesi, Cumhuriyetin sesi olmuştur. Aydınlık fikirleri, savunduğu ve inandığı değerler, laik Türk milletinin aklında ve yüreğinde sonsuza dek var olacaktır. Bağımsızlığı, özgürlüğü ve hukukun üstünlüğünü savunan, Türk halkında derin izler bırakan, alçakça bir suikast sonucu kaybettiğimiz demokrasi şehidimiz Uğur Mumcu’yu ölümünün 31. yıldönümünde bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.

“Bunca yıl geçmesine rağmen suikastlarındaki sis perdesi hala devam etmektedir”

 Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Ocak ayı, ülkemiz için çok acılı ve hüzünlü bir ay, aydınlanma ve demokrasi yolunda yitirdiklerimizden biri de yine bir 24 Ocak günü, 2001 yılında Ali Gaffar Okkan’dı. Diyarbakır Emniyet Müdürü iken faili halen meçhul olan bir suikast sonucunda hayatını kaybetti. Terör örgütlerine karşı amansız bir mücadele veren Ali Gaffar Okkan, Diyarbakır’da halkla bütünleşmiş, hizmetleriyle gönüllerde taht kurmuş ve en büyük hayalinin Uğur Mumcu suikastını aydınlatmak olduğu bilinmektedir. Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’ı ve beraberinde şehit olan polis memurlarımızı da saygı ve minnetle anıyoruz. Suikast sonucu hayatını kaybeden bu iki değerli insanın bunca yıl geçmesine rağmen suikastlarındaki sis perdesi hala devam etmektedir. Yine bir 24 Ocak’ta siyasetçi, gazeteci, eski dışişleri bakanımız, başarı devlet adamı, Türk dış politikasına önemli katkılarda bulunan mütevazı üslubu ile dürüst siyasetçi İsmail Cem’i, ölümünün yıldönümünde saygı ve minnetle anıyoruz. Ne kadar çok acı var bir güne sığdırdığımız. Işıklarda uyuyun güzel insanlar” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —