Tarih: 19.12.2022 14:15

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, “ŞEHİTLERİMİZİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAMALIYIZ”

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

“ŞEHİTLERİMİZİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAMALIYIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Haftalık olağan toplantılarını ilçe Parti Binasında gerçekleştirdiler. CHP Kadın Kolları Başkanı toplantı öncesi yaptığı açıklamada, 1914 yılında Sarıkamış Allahuekber Dağlarında donarak şehit düşen 60 Bin askeri yad ederek “Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız” dedi.

78 Bin vatan evladımızı vatanımızı korumak için şehit oldu

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri haftalık olağan toplantılarını dün parti binasında gerçekleştirdi. Toplantıda 1914 yılında Sarıkamış Allahuekber Dağlarında donarak şehit düşen 60 Bin askeri yad eden Başkan İşeri ülke ekonomisi hakkında da açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri yaptığı açıklamada, “1914 yılının 15-22 Aralık tarihleri arasında Sarıkamış yakınındaki Allahuekber dağlarında Kars’ı Rusya’dan geri almak için harekata katılan 60 Bin asker donarak öldü. Türkiye Cumhuriyeti için en anlamlı ve özel günlerden bir tanesi Sarıkamış Destanı 1914 yılının Aralık ayında 78 Bin Vatan evladımızın vatanımızı düşmanlardan korumak için Allahuekber dağlarında şehit olduğu bir kahramanlık destanıdır. Osmanlı ve Ruslar arasında Sarıkamış’ta gerçekleşen kara çatışmaları başarısızlıkla sonuçlanan bir askeri girişimdir.Mehmetçiğimiz aşırı dondurucu soğuk karşısında donarak şehit oldular” dedi.

“Sarıkamış’ta kardan kefenlere bürünen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz”

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Ağır kış koşulları yaşanmaktaydı. Ruslar saldırı hazırlığına geçmişti. Ruslara karşı koymak için yola çıkan askerlerimiz Kars’ın Sarıkamış ilçesi sınırlarında bulunan Allahuekber dağlarına çıkarma yaptı.Kışın en soğuk günleriydi. Kahraman Mehmetçiğimiz nice zorluklarla mücadele etti.Gerek soğukla, gerek açlıkla, gerek düşmanla her yönden büyük savaş verildi.Sonunda düşmanlar ülkemizden çıkarıldı ancak binlerce vatan evladımız bu uğurda şehit oldu.Bugün bu güzel vatanımıza sahip çıkmalıyız.Şehitlerimizi hiçbir zaman unutmamalıyız. Sarıkamış dendiğinde aklımıza çetin kış soğukları yüzünden donarak şehit olan askerlerimiz gelmektedir. Bu olay çok acı verici olarak bize örnek olmalıdır.Askerlerimizin canını vatan için vermeye göze alması asla unutulmaz. Sarıkamış’ta kardan kefenlere bürünen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz,ruhları şad olsun” dedi.

“Türk Lirası’nın değer kaybetmesi hepimizi üzüyor”

Açıklamalarını sürdüren Başkan İşeri, “17-25 Aralık’la başlayan sürecin Türkiye’ye maliyeti ise her geçen gün artıyor.Ekonomik olarak süreç her geçen gün kötüleşiyor. Uluslararası kredi kuruluşları Türkiye’nin notunu düşürmeye devam ediyor. Türkiye ekonomisi çok zor günlerden geçiyor.Ekonomik açıdan ilk 10 arasına girme iddiaları söylenirken Türkiye ilk 20’den de geriye düşmüştür. 17-25 Aralık sonrasında hukuksuzlukların ülke ekonomisine verdiği zararın boyutlarını ölçmek mümkün değildir. Halkımız enflasyon artışı nedeniyle ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma gelmiştir. Dolar artışından dolayı halkın sırtına yüklenen meblağ giderek artıyor. Türk Lirası’nın değer kaybetmesi ve artan enflasyon nedeniyle halkın alım gücünü zorlaştırmaktadır.Her şeye zam üstüne zam gelirken temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat artışları da alım gücünü zorlaştırmaktadır.Halkamız temel gıda maddelerini almakta zorluk yaşamaktadır.Enflasyon artışı vatandaşın alım gücünün nasıl eridiğini ortaya koymaktadır” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —