Tarih: 25.08.2020 13:49

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri “ÜLKENİN GİDİŞATI HİÇ İYİ DEĞİL”

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri

“ÜLKENİN GİDİŞATI HİÇ İYİ DEĞİL”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi, haftalık olağan toplantılarını dün parti binasında düzenledi. Toplantıya CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve yönetimi hazır bulundu.  Başkan İşeri yaptığı açıklamada, “Ülkenin gidişatı hiç iyi değil. Her şey pandeminin arkasına sıkıştı. Tüm yük de bununla birlikte vatandaşın sırtına yüklendi” dedi.

“Giresun’da yaşanan sel felaketi çok üzücüydü”

Başkan İşeri, toplantıda yapmış olduğu açıklamada “Öncelikle Giresun’da yaşanan sel felaketi çok üzücüydü. Haberlerde de izledik. İki jandarmamız daha hayatını kaybetmiş. Giresun’daki sel felaketinde araçları ile sele kapılarak hayatını kaybeden askerlerimize, vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Kayıpların sağ salim bulunmalarını temenni ediyoruz. Giresun’a geçmiş olsun diyoruz ama tabii ki bu geçmiyor. İlk defa yaşanan bir şey değil. Belki de çok yağış alan bir bölge ama bizim de tedbirimizi almamız gerekiyor. Yanlış yapılan yollar var. Dere yatakları gibi yerler, önlem alınması gereken yerlerdir. İzin verilmemesi gereken yerlere evler yapılıyor. Doğaya karşı çıkıyorsak doğa bizden bunun mislini katbekat alıyor. Bunların olmamasını diliyoruz. Önlem alınması gerekiyor. Bunu da devletimizin yapması gerekiyor” dedi.

“Maalesef 30 Ağustos kutlamalarımız yasak nedeniyle yapılmayacak”

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “23 Ağustos Sakarya Meydan Muharebesi’nin başlangıç tarihiydi. 13 Eylül’de de tamamlanmıştı. Kurtuluş Savaşı’mızın dönüm noktalarından biri olan bu savaş, Gazi Mustafa Kemal ile kahraman askerlerimizin Yunan askerlerine karşı büyük mücadelesi sonucu zaferle noktalanmıştır. 22 gün 22 gece süren bir savaştı ve bizim ordumuz, bu savaştan galip çıkmıştır. Her yıl olduğu gibi ulu önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman askerlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Sakarya Meydan Muharebesi’nin 99. yıldönümünü kutluyoruz. Pazar günü 30 Ağustos. Bizler Zafer Bayramı’mızı kutluyoruz. Biz etkinlikler yapalım derken 30 Ağustos kutlamalarının pandemi nedeniyle yasaklandığını öğrendik. Ben buna anlam veremiyorum. Bugün alışveriş merkezleri açık. Cemiyetler yapılıyor. Bunlara yasak getirilmiyor. 15 Temmuz’u yaşadık. Orada pandemi nedeniyle yasak yoktu. Maalesef Zafer Bayramı’mızı kutlayamıyoruz. Gerçek sebebi pandemi ise tüm etkinliklere yasak getirilmeli. Önümüzde Ahlat’ın açılışı var. Yasaksa oraya da yasak getirilsin. Beni çok düşündürüyor. Biz Zafer Bayramı’mızı, 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı, 29 Ekim’i kutlayamayacaksak Türkiye Cumhuriyeti olarak neyi kutlayacağız? Maalesef 30 Ağustos kutlamalarımız yasak nedeniyle yapılmayacak” dedi.

“çok erken bir normalleşme oldu”

Başkan İşeri, açıklamasını sürdürerek “Biz kadınlar, en çok sıkıntıyı çekiyoruz. Dolar aldı başını gidiyor. Altın inişte, çıkışta. Türk parası eridi. Ülkenin gidişatı hiç iyi değil. Her şey pandeminin arkasına sıkıştı. Tüm yük de bununla birlikte vatandaşın sırtına yüklendi. Pandemi denerek her şeye zam veriliyor. Önemli etkinliklerde pandemi diyerek yasaklanıyor. Pandemi varsa devletimiz de önlemini almalı. Devlet insanları kendi haline bıraktı, herkes ekmek derdinde. Vakalar arttı. Maske, mesafe kurallarına kimse uymuyor. Ama çok erken bir normalleşme oldu. Bunun sıkıntılarını yaşıyoruz. Daha da sert bir şekilde yaşayacağız. Burada vatandaşlarımız daha duyarlı olmalı. Maske, sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilmeli. Bilhassa gençlerimiz dikkatli olmalı. Karşılarındaki kişiyi korumaları gerekiyor. Öyle gençler var ki maske takmıyorlar. Pazarsa maske takmadan ürünleri verenler var. Yasaksa hepimizin uyması gerekiyor. Vatandaş olarak benimsememiz ve yapmamız gerekenler var. Vakalar arttı. Virüs her yere yayılmış durumda. Önce boğaz ağrısı ile başladı. Şimdi tat bozukluğu, görme bozukluğu ile kendini belli ediyor. Hepimiz dikkatli olmalıyız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —