Tarih: 12.04.2022 14:26

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, “YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞMALARIMIZI YAPIYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

“YARIN SEÇİM OLACAKMIŞ GİBİ ÇALIŞMALARIMIZI YAPIYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, haftalık olağan basın açıklamasında Laiklik Günü ve partilerinin çalışmaları hakkında bazı açıklamalarda bulundu.

Başkan İşeri, yaptığı açıklamada, Partilerinin kadın mahalle temsilcileri ve sandık sorumluları eğitimlerine katılım sağladıklarını ifade ederek, “Yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı yapıyoruz” dedi.

“Laiklik ilkesi, kadın haklarının güvencesidir”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri Laiklik Günü hakkında açıklamada bulundu. Başkan İşeri açıklamasında, “Çağdaş demokrasilerin ön koşulu olan laiklik ilkesinin her tanımında temel olarak devletin akla ve bilime dayalı olarak yönetilmesi gereği önemle vurgulanmakta, devlet ile din işlerinin ayrı tutulması esas alınmaktadır. Laiklik ilkesi, kadın haklarının güvencesidir. Kadın-erkek eşitliği, demokrasinin temel kriteridir. Bu nedenle özgür düşüncenin, demokrasinin ve kadın haklarının güvencesi olan laikliğin korunmasına, yaşamın her alanında aklın ve ilmin önderliğinin kabul edilmesine, bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni insan haklarına, milli, demokratik ve laik sosyal bir hukuk devleti esasları üzerine inşa etmiş ve kurucusu olduğu Cumhuriyeti laiklik ilkesi ile güvenceye almıştır” dedi.

“Laiklik güçlü bir gelecek, güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti demektir.”

 Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen ilk anayasa, 20 Ocak 1921’de yürürlüğe girmiştir. 1921 Anayasası, değişen ve gelişen ihtiyaçları karşılamaya yetmeyince, anayasanın prensiplerine sadık kalmak şartıyla 20 Nisan 1924 tarihinde 491 sayılı kanunla yeni anayasa kabul edildi. Bu anayasada ‘Devletin dini İslam dinidir’ maddesi, 10 Nisan 1928’deki değişiklikle kaldırıldı ve laiklik ilkesi, 1937’de anayasaya girdi. Laiklik, vatandaş inancının en sağlam güvencesidir. İnanç özgürlüğü devletçe sağlanıp herkes inancında ve ibadetinde serbest bırakılıyor. Türk milleti ve devleti, varlığını ancak inanç özgürlüğü içinde, çağın gereği olan akıl ve bilim kavramlarının yolunda insancıl bir yönetimi benimseyerek sürdürebilir. Laiklik güçlü bir gelecek, güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti demektir. Bizler de Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin her daim yılmaz bekçileriyiz” dedi.

“Bir sonraki seçimde partimizin zaferi için bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz”

İlçe Kadın Kolları olarak yaptıkları çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan İşeri, “Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük İlçe Yönetimimizin yapmış olduğu sandık sorumluları eğitimleri, hız kesmeden devam ediyor. Partimizin kadın mahalle temsilcileri de bu sandık sorumluları eğitimlerine katılım sağlıyor. İlçe yönetimimiz, bu anlamda çok başarılı bir çalışma gerçekleştiriyor. Bizler, yarın seçim olacakmış gibi çalışmalarımızı yapıyoruz. Eğitimlerimiz de bu anlamda gerçekten çok faydalı geçiyor. Kadınlar olarak bizler de bu çalışmalar kapsamında, elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. Bir sonraki seçimde partimizin zaferi için bu faaliyetlerimizi sürdüreceğiz” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —