Tarih: 13.12.2022 13:47

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘YERLİ MALI ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR’

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

‘YERLİ MALI ÜLKEMİZİN GELECEĞİDİR’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi haftalık olağan toplantısını geçtiğimiz gün parti binasında gerçekleştirdi. CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri toplantı öncesi Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası hakkında konuştu. Başkan İşeri, “Yerli malı alın teridir, emektir, bolluk ve berekettir, ülkemizin geleceğidir” dedi.

Yerli Malının önemi

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Yönetimi, haftalık olağan toplantısını geçtiğimiz gün parti binasında düzenledi. Toplantıya CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve yönetimi katılım gösterdi. Toplantıda konuşan Başkan İşeri, “Yerli Malı Haftası, her yılın 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanır. Buradaki amaç, tüketimin arttırılması ve tüketimde yerli mallarının tercih edilmesinin sağlanmasıdır. 1. Dünya Savaşı sonrasında oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amaçlanmıştır. Atatürk’ün başkanlığında, 1923 yılında İzmir İktisadi Kongresi toplanmış ve bu kongrede yurdun bağımsızlığının korunması, yerli malları üretilmesi ve kullanılması kararı alınmıştır” dedi.

“Bir ülkenin kalkınmasını sağlayan en büyük unsurlardan biri üretimdir”

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “1946 yılından itibaren Yerli Malı Haftası olarak kutlanmış, 1983 yılında adı Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmiştir. Okullarımız, 1946 yılından itibaren 12 Aralık’la başlayan haftayı Yerli Malı Haftası olarak kutlamaya başladı. Haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artmasıdır. Bir ülkenin kalkınmasını sağlayan en büyük unsurlardan biri üretimdir. Üretebilen ülkeler kısa sürelerde gelişir ve dünya üzerinde bir söz sahibi olur. Tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere girmesini önlemek, ekonomimizi geliştirmek, bu haftanın belli başlı amaçları içindedir. Ülkemizde ithal malların sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor ve bu durum, ülke esnafımızı kötü yönde etkiliyor. Durum böyle olunca ülkenin iş gücü de zayıflıyor ve gelişim hızımız düşüyor. Yurt dışından ithalat yapacağımıza üretimi arttırıp tüm dünyaya ihracat yapmalıyız. Böylece daha gelişmiş bir ekonomiye sahip oluruz” dedi.

“Yabancı ülkelere para akışını önlemede Türk malı kullanmanın önemi büyüktür”

Başkan İşeri açıklamasının sonunda, “Yiyecek, içecek, giysi veya aklınıza gelebilecek her konuda çiftçimizin, esnafımızın, üreticimizin yanında olmak çok faydalı olacaktır. Elimizden geldiği ölçüde Türk malı kullanmalıyız. Yabancı ülkelere para akışını önlemede Türk malı kullanmanın önemi büyüktür. Tutum ile yatırım, ülkeler için de ciddi bir kavramdır. Çünkü ülkeler, gelirleriyle giderlerini dengelemek zorundadır. Bir devlet, gelir ve giderlerini iyi ayarlarsa, gelir kaynaklarını güzel yatırımlarda kullanırsa kalkınır, zenginleşir ve hiçbir devlete bağımlı kalmaz. Ne yazık ki cumhuriyet döneminde açılan yerli fabrikaların son 20 yılda teker teker kapatılması ile yerli üretimden tamamen vazgeçilmiş, ülke dışa bağımlı hale getirilmiştir. SEKA Kağıt Fabrikası, şeker fabrikaları, Sümerbank gibi. Üreten, büyüyen, milli değerleri ile yarınlarına emin adımlarla ilerleyen güçlü ve bağımsız Türkiye yolunda Yerli Malı Haftası’nın toplumdaki farkındalığın artmasına vesile olmasını diliyoruz. Yerli malı alın teridir, emektir, bolluk ve berekettir, ülkemizin geleceğidir” dedi. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —