Tarih: 28.08.2023 15:08

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,“30 AĞUSTOS CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNA GİDEN YOLU AÇAN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR”

Facebook Twitter Linked-in

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri,

“30 AĞUSTOS CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNA GİDEN YOLU AÇAN DÖNÜM NOKTALARINDAN BİRİDİR”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri bu yıl 101. Yılını kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer bayramı münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Başkan İşeri, “30 Ağustos Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açan dönüm noktalarından biridir” dedi.

“30 Ağustos, bu millerin canı pahasına verdiği bir mücadelenin zaferidir”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri yaptığı açıklamada, “Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos, milli birlik ile ulusumuzun yeniden dirilerek bağımsız, demokratik ve çağdaş bir ülke yaratmak için canı pahasına verdiği bir mücadelenin zaferidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, egemen güçlerin prangalarından kurtularak tam bağımsızlığa kavuşmuştur. Türk Milletini yok etmeye çalışan işgal güçlerinin haksızlıklarına, yoksulluğa ve tüm olumsuzluklara karşı Aziz milletimizin Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tüm dünyaya “Türk milleti bağımsızdır ve bağımsız kalacaktır. Ay yıldızı bayrağımız milletimiz var oldukça gökyüzünde dalgalanacaktır” diye haykırdığı Aziz milletimizin şanlı zaferidir” dedi.

“Kazanılan büyük zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır”

Sözlerine devam eden Başkan İşeri, “30 Ağustos Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolu açan dönüm noktalarından biridir. “Ya istiklal ya ölüm” diyerek yola düşen, tüm imkansızlıklara rağmen Osmanlı’nın küllerinden bağımsız bir Cumhuriyeti Kuran, başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının ilk işi egemenliği kayıtsız şartsız millete devretmek olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan ve Kurtuluş Savaşımızı başarıya ulaşmasında en önemli etken olan bu büyük zaferin ardında milletimizin İstiklal ve hürriyet aşkı ile kahraman ordumuzun cesaret ve fedakarlığı vardır. Kazanılan büyük zafer, şanlı milletimizin eşsiz destanlarından biri olarak tarihteki yerini almıştır” dedi.

Anadolu insanının zaferidir

Başkan İşeri, “Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle, Türkü, Kürdü, Lazı ve tüm etnik unsurları ile tam bir Anadolu insanının zaferidir. Kolay elde edilemeyen bu topraklar elbetteki kolay bir şekilde kaybedilmeyecekti. Düşmanların yıllarca süren entrika ve oyunları sonuçsuz kalacaktı, kalmalıydı. İşte yaşadığı toprakları kutsal sayan her vatandaş bunun bilincindeydi. Canından, malından, evladından olma pahasına büyük mücadeleler gösterdiği, nihayet bu mücadelenin ilk meyvesini bir zaferle 30 Ağustos 1922 tarihinde aldı” dedi.

“Bu millet hiçbir zaman sürü olmadan yaşamamıştır yaşayamaz ve yaşamayacaktır”

Başkan İşeri son olarak yaptığı açıklamada, “Türk milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığını var olmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş, cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman sürü olmadan yaşamamıştır yaşayamaz ve yaşamayacaktır. Vatan toprağımızın düşman işgalinden kurtuluşunu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferinin 101 yıl dönümü kutlu olsun. Bu yılda bizlere büyük zaferi armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin büyük kahramanlarını Ülkemizin ve milletimizin Bölünmez bütünlüğü için kanlarıyla canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —