Tarih: 15.07.2024 18:01

CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, “EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETİN ÜZERİNDE OLMALI”

Facebook Twitter Linked-in

“Geçim yoksa seçim vardır diyoruz”

Başkan Uzuner, yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz günlerde akşam saat 21.00’da ışık açma kapama eylemini gerçekleştirdik. Sessiz ve halkımızı rahatsız etmeden bir eylem yapmış olduk ve maaşların düşüklüğüne dikkat çekmek istedik. Bu eylemimiz, hem ilçe hem de il merkezlerinde vatandaşlarımızın katılımı ile yapılıyor. Bunu topluma yaymaya çalışıyoruz. Maalesef yıllardır iktidarın baskıcı tavrı olduğunu söyleyebiliriz. İnsanlar, aldıkları maaşlara yetinmek zorunda bırakılıyor. İnsanımızı sindirmiş durumdalar. Bizler de bu tür eylemler yapıyoruz. Toplumu harekete geçirecek eylemlerimize devam edeceğiz. Geçim yoksa seçim vardır diyoruz. Bu işi yürütecek ve sonunda halkımızın hakkını almayı sağlayacağız” dedi. 

“En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı, asgari ücret de arttırılmalı diyoruz”

Sözlerine devam eden Başkan Uzuner, “Yine geçtiğimiz süreç içerisinde emekliler mitingi yaptık, emek mitingini gerçekleştirdik. Bu mitinglere çok sayıda vatandaşımız katıldı. 2-3 bin lira zam yapılsa bile emekli maaşı asgari ücretin altında kalıyor. Emeklilere böyle bir zam yapılsa da yaşayabilecek bir zam yapılmamış oluyor. Emeklilerin bu noktada bizlerle aynı fikirde olduğunu düşünüyoruz. Halkımızın hakkını almasında bu zamana kadar etkili olduk. Belirtilen bu artış, emeklilerimiz için kesinlikle yeterli değil. En düşük emekli maaşı asgari ücret olmalı, asgari ücret de arttırılmalı diyoruz” dedi.

“Halıdere’den Ulaşlı’ya, sanayiden Yazlık’a kadar sorunlar görülüyor”

Gölcüklülerin ilçe genelinde bir çok alandan şikayetçi olduğunu ifade eden Başkan Uzuner, “Yaz aylarının gelmesi ile Gölcük Belediyesi de yaz sezonuna girdi diye düşünüyoruz. Hizmet anlamında da yaz dönemindeler. Halıdere’den Ulaşlı’ya, sanayiden Yazlık’a kadar sorunlar görülüyor. Çöp alanlarının etrafı koku ve pislik içerisinde. Hafta sonları bu alanların yıkanması lazım. Sanayide kanallar tıkalı ve o bölgede kirliliğin olduğunu görüyoruz. Orada sanayi esnaflarıyla konuşulmalı ve fikirler edinilmeli. Ulaşlı’da, Halıdere’de sorunlar olduğu gibi duruyor. 3-4 yıl önceki sorunlar halen aynı. Belli ki yaz tatili sezonuna girmişler. Vatandaşlarımız da bu durumdan şikayetçi. Bizler de onların bu şikayetlerini iletiyoruz. Meclis toplantılarında da bu sorunları iletmeye devam edeceğiz” dedi. 

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —