Tarih: 22.07.2024 16:54

CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner “SOKAK HAYVANLARINDA ÇÖZÜM ‘YOK EDELİM’ ŞEKLİNDE OLMAMALI”

Facebook Twitter Linked-in

“Sokak hayvanlarının saldırısından ötürü mağdur olmuş insanları da gerçekten anlıyoruz”

Başkan Uzuner konu hakkında yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere geçtiğimiz süreçte sokak hayvanlarına istinaden bir tasarının çıkarılması ile ilgili olarak çalışmalar başlamıştı. Bu anlamda sokak hayvanlarının tedavisinin mümkün olmaması halinde uyutulması konusu ifade edilmiş ve bir canlının hayatına son verilmesi konusu, birçok kişinin tepkisini çekmişti. Bu konu halen mecliste konuşuluyor. Konunun ertelenebilme durumunun da olabileceğini duyduk. Sokak hayvanlarının saldırısından ötürü mağdur olmuş insanlar var. Onları da gerçekten anlıyoruz” dedi.

“Bir canlının hayatına başka bir canlı son vermemeli”

Sözlerine devam eden Başkan Uzuner, “Bu konudaki yöntem, ‘Yok edelim’ şeklinde olmamalı. Özellikle yurt dışında, sokak hayvanları için birçok tasarı bulunuyor. Hayvanların sahiplendirilmesi gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Şehirleri yönetenler, bu konuda daha geniş kapsamlı adımlar atabilir. Kısırlaştırma konusunda gerekli adımlar, düzgün atılmadığı için bu duruma gelindiğini düşünmekteyiz. Bu konuda daha doğru bir adım atılabilir. İlerleyen süreçte bu konunun nereye gideceğini göreceğiz. Ama bizim söylemek istediğimiz durum şudur ki bir canlının hayatına başka bir canlı son vermemeli” dedi.

“4-5 yıla bir projeyi bitiremiyorlar”

Başkan Uzuner son olarak, “İlçemizin birçok noktasında asfalt yama çalışmasından başka bir şey yapıldığını görmüyoruz. Gölcük biraz daha kaderine terk edilmiş durumda. 3-3,5 yıla kentsel dönüşümün ancak biteceğini düşünüyoruz. Dönüşümde ikinci etap da rafa kaldırıldı. Sanayi sitesi ile ilgili bir proje olduğunu, bir yapımcı şirketin internet sitesinden gördük. Orada sosyal konut, ticari alan gibi bir proje var. Umuyoruz ki alanın önünde hastane inşaatında olduğu gibi 3-4 yıl fotoğraf verilmez. 4-5 yıla bir projeyi bitiremiyorlar. Her mahallede sorunlar var, sorunları da görmezden gelen bir yönetim söz konusu. İlçemizin gelişmesi adına daha aktif bir yönetim olmalı ve çalışılmalı. Gölcük adına sadece beklenmemeli” dedi

Haber: Serap DURUKAN

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —