Tarih: 26.08.2024 17:08

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz, “ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN BARINMA SORUNU ÇÖZÜLMELİ”

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz, haftalık açıklamasında üniversite yurtlarında yaşanan sıkıntılar ve yüksek kiralar nedeniyle üniversite öğrencilerinin barınma sorununu dile getirerek, “Üniversite öğrencilerinin barınma sorunu çözülmeli” dedi.

“Birçok gencimiz üniversite eğitimlerinden çok nasıl barınacaklarını düşünüyor”

  

CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz, haftalık açıklamasında üniversite öğrencilerinin barınma sorunu, öğrenci evlerinin yüksek kira sorunu, ilk ve ortaokul öğrencilerinin öğle yemeği sorunları hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kaldı. Çocuklarımız yine belli başlı sorunları ile başa çıkmak zorunda. Üniversite öğrencilerin yurt ve barınma sorununa değinmek istiyorum. Birçok gencimiz üniversite eğitimlerinden çok nasıl barınacaklarını düşünüyor. Ev kiraları arttıkça arttı. Farklı şehirlerde üniversite eğitimlerine başlayacak olan öğrenciler harıl harıl ev aramakta, uygun ev bulmakta zorluk çekmektedir. Üniversite öğrencilerimiz bu mücadele ile karşı karşıya bırakılmamalı, sadece eğitimlerine odaklanmalı fakat ne yazık ki ülkemizde bu durum imkansız. Çocuklarımız gibi aileler de ne yazık ki aynı endişeyi yaşamaktadır. Yurt fiyatları, kalitesi, ortamı derken aileler bu süreçte büyük bir stres yaşamaktadır. Eve çıkmak isteyen çocuklarımız ise ne yazık ki yüksek kiralar karşısında çaresiz kalmaktadır. Ülkemizi yönetenler bu durumun önünü açmıştır. Kiraların bu derece yükselmesindeki ana neden ekonominin doğru yönetilememesidir” dedi.

“İlk ve ortaokul öğrencilerimiz için, öğle tatillerinde beslenme desteği sağlanmalıdır”

Sözlerini sürdüren Başkan Yılmaz, “Ayrıca bir sorunu daha dile getirmek istiyorum. İlk ve ortaokul öğrencilerimizin de öğle yemeği sorunu vardır. Partimiz bunu her fırsatta dile getirmiş, dile getirmeye de devam etmektedir. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları ne yazık ki yeterli beslenememekte, bu durum çocukların gelişimini olumsuz etkilemektedir. Asgari ücretle çalışan, açlık sınırı altında çalışmak zorunda kalan bir anne bir baba evlerini geçindirmekte büyük zorluk yaşamaktadır. Durum böyleyken ilk ve ortaokul öğrencilerimiz için, öğle tatillerinde beslenme desteği sağlanmalıdır” dedi.

“Ülkemizin acilen Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı vardır”

Açıklamasının sonunda Başkan Yılmaz, “Ülkemizde geçim her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Asgari ücretlimiz, memurumuz, açlık sınırı altında çalışan işçilerimiz ve vatandaşlarımız bu şartlar altında geçinemez. Bu yüzden ülkemizin acilen Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı vardır. Halkımız da yerel seçimlerde bunu bir kez daha göstermiştir. Bizler bu süreçte partimizi iktidara taşıyacak çalışmaları ortaya koyacağız. CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları olarak halkımızın sıkıntılarını ve sorunlarını her daim dile getirmeye devam edeceğiz” diyerek açıklamasını tamamladı. 

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —