Tarih: 01.07.2024 18:05

CHP ilçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz, “GEÇİNEMİYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz, haftalık olağan basın açıklamasında ülke gündemini değerlendirdi. Geçtiğimiz Pazar günü genel Başkanları Özgür Özel’in katılımı ile gerçekleştirilen emek mitinginin büyük ses getirdiğini ifade ederek “Ülke olarak yanlış politikalar nedeniyle geçinemiyoruz” dedi.

İl Kadın Kolları Başkanı Merve Tüysüz’e başarılar diledi

Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, “Öncelikle 28 Haziran Cuma günü gerçekleştirilen 15. Kocaeli İl Kadın Kolları Olağan Kongresinde güven tazeleyen İl Kadın Kolları Başkanımız Merve Tüysüz ve Yönetimini tebrik ediyor, yeni döneminde başarılar diliyoruz.

 “Elektriğe yapılan %38"lik zam asla kabul edilemez. .!!”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz, sözlerinin devamında, “Ekonomik sorunların derinleştiği, sosyal adaletsizliğin zirve yaptığı, emeklinin, asgari ücretlinin, açlık ve yoksulluk sınırının altında maaş aldığı bu ortamda; Elektriğe zam yapmak demek iğneden ipliğe her şeye zam yapmak demektir. Bu kafayla, bu yöntemle enflasyon düşürülemez.. Enflasyon ile mücadele gerekçesi ile maaşlı, asgari ücretli ve emeklilere yapılmak istenmeyen zamlar sermaye temsilcileri talep edince yağmur gibi yağmaya başladı... Tüketicinin en temel ihtiyaçlarından olan elektriğe yapılan bu zam vatandaşın içinde bulunduğu yoksulluğun, açlığın derinleşmesi ve karanlığa gömülmesi demektir. Özellikle konutlardaki %38'lik artış vatandaşın günlük yaşamına doğrudan yansıyacak, tarım alanlarındaki %30'luk zam ise tarım ürünlerinin maliyetlerini arttıracak ve bu da dolaylı olarak gıda fiyatlarına yansıyacak” dedi. 

“Asgari ücret ve emekli maaşları yeniden güncellenmelidir”

Sözlerine devam eden Başkan Yılmaz, “Ayrıca konutlarda %38, tarım alanlarındaki elektrik kullanımına %30 oranında gelen ve 25 Haziran sonrası açıklanan zam emekli, memur için 6 aylık farkına da dahil edilmeyecek, bu da milyonlarca insanın Temmuz ayında daha düşük maaş artışı alacağı anlamına geliyor. Asgari ücret 1 yıl boyunca artmayacak, emekliler 10.000 lira ile geçinmek zorunda kalacaklar. Enflasyonu %40'lara çekeceğiz diye yoksulların, işsizlerin ,dar gelirlilerin, açlık sınırında yaşayanların maaşlarını baskılıyorlar .Elektriğe tek seferde yapılan bu yüklü zamların bundan etkilenen ya da etkilenmeyen her kurum ve kişiye enflasyonla verilmekte olan mücadeleye karşı direk inanç kaybettireceğini ve gelecek adına olumsuz bir iz, bir algı bırakacağı gerçektir. Bu zam enflasyonla mücadele inancını sekteye uğratır. Acil olarak vatandaşlarımızın insanca yaşam standartlarına kavuşması için zamlar durdurularak, geri alınmalı ,asgari ücret ve emekli maaşları yeniden güncellenmelidir... Elektrikte özelleştirilmeden geri dönülmeli ,kamusal hizmet olarak vatandaşlarımızın ihtiyacı karşılanmalıdır.. Özelleştirme devlete ve vatandaşa yük getirmiş ve getirmeye devam etmektedir” dedi

“Geçinemiyoruz mitingi büyük ses getirdi”

Başkan Yılmaz son olarak geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirilen Emek Mitingi hakkında düşüncelerini dile getirerek, “Genel Başkanımız Özgür Özel'in de katılımıyla, emeğinin karşılığını alamayan, geçinemeyen, zorda olan tüm vatandaşlarımız Pazar günü Kocaeli Gebze'de yapılan Geçinemiyoruz mitingine ,yoğun bir katılımla ses yükselterek, artık bıçağın kemiğe dayandığını, sabırlarının tükendiğini hükümete adeta  haykırmışlardır. Hükümetin halkın bu haykırışını duyması, yanlış politikalarından geri adım atması şarttır..!! Biz çalışmaya, gayret etmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz. Atatürk'ün partisini 100 yıl sonra bir daha iktidar yapacağız. Bir kez daha bu ülkenin yüzünü güldüreceğiz.” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —